Ελλάδα
09-06-2021 | 10:18

Intralot: Αύξηση 9,3% στα έσοδα και 55,4% στα EBITDA το α' τρίμηνο

Newsroom
Μοιράσου το
Intralot: Αύξηση 9,3% στα έσοδα και 55,4% στα EBITDA το α' τρίμηνο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στα 102 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν το α’ τρίμηνο του 2021, τα έσοδα του Ομίλου της Intralot, σημειώνοντας αύξηση 9,3% σε ετήσια βάση, με τα κέρδη EBITDA να ανέρχονται στα 24,4 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 55,4% σε ετήσια βάση και τα προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA στα 20,8 εκατ. ευρώ (+56,4% σε ετήσια βάση).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, τα καθαρά αποτελέσματα μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας, από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, διαμορφώθηκαν σε ζημιές 7,3 εκατ. ευρώ, βελτιωμένο κατά 57,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Οι δραστηριότητες στη Βόρεια Αμερική, κάτω από την Intralot Inc., σημείωσαν σημαντική ανάπτυξη σε ετήσια βάση (Κύκλος εργασιών +21,8%, EBITDA +81,8%).

Τα λειτουργικά έξοδα του Ομίλου κατά το Α’ τρίμηνο του 2021 παρουσιάζονται βελτιωμένα κατά 8,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ τα λειτουργικά έξοδα των εταιρειών του Ομίλου στην Ελλάδα παρουσιάζονται μειωμένα κατά 25,7% σε ετήσια βάση, χωρίς να συνυπολογίσουμε τις δαπάνες που σχετίζονται με τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης.

Ο Καθαρός Δανεισμός ανήλθε στα643,7 εκατ. ευρώ στο τέλος του α’ τριμήνου του 2021, ενώ ο αντίκτυπος της πανδημίας COVID-19 σε επίπεδο EBITDA του Ομίλου περιορίστηκε κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ για το α’ τρίμηνο του 2021.

 

ΕικόναO πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Intralot, κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης δήλωσε: «Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου δείχνουν σημαντική αύξηση των Εσόδων και του EBITDA, που οφείλεται στην ισχυρή λειτουργική απόδοση και την επιτυχή εφαρμογή μέτρων περιορισμού του κόστους, διατηρώντας παράλληλα μια ισχυρή ρευστότητα. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να εστιάζουμε σε στρατηγικές αγορές με υψηλότερα περιθώρια, να υλοποιούμε νέα έργα, όπως η Κροατία, και να εγκαθιστούμε το νέο χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας, σηματοδοτώντας συνολικά μια πολύ υγιή λειτουργική απόδοση για το 2021».

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα του ομίλου για το πρώτο τρίμηνο. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.