Ελλάδα
21-05-2021 | 09:28

Endeavor: Ολοκληρώθηκε το 1ο πανευρωπαϊκό διαδικτυακό επενδυτικό roadshow

Newsroom
Μοιράσου το
Endeavor: Ολοκληρώθηκε το 1ο πανευρωπαϊκό διαδικτυακό επενδυτικό roadshow
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στις 13 & 14 Μαΐου, η Endeavor διοργάνωσε το πρώτο πανευρωπαϊκό διαδικτυακό επενδυτικό roadshow, όπου μέσα σε 2 ημέρες, 29 εταιρείες και 18 επενδυτές συμμετείχαν σε 100 speed-dating sessions. 

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της διοργάνωσης, πέντε από τα γραφεία της Endeavor, του παγκόσμιου οργανισμού υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, στην Ευρώπη - σε Ελλάδα, Τουρκία, Ισπανία, Ιταλία και Βουλγαρία - προχώρησαν στη διοργάνωση του πρώτου διαδικτυακού επενδυτικού roadshow, στο οποίο συμμετείχαν ορισμένα από τα πιο καταξιωμένα επενδυτικά σχήματα παγκοσμίως. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Endeavor, οι εταιρείες που συμμετείχαν στο roadshow αναμένεται να λάβουν συνολική χρηματοδότηση ύψους 500εκ. ευρώ, μέχρι και το τέλος του 2021. 

Ανάμεσα στις συμμετέχουσες εταιρείες συγκαταλέγονται οι Hellas Direct και PNOE από την Ελλάδα, η Colendi από την Τουρκία, οι Carto και Dosfarma από την Ισπανία, η OfficeRnD από τη Βουλγαρία και η KTCHN LAΒ από την Ιταλία. Όσον αφορά στα επενδυτικά σχήματα, στο roadshow συμμετείχαν κορυφαία funds όπως: Northzone, Earlybird, General Catalyst, Hummingbird και DTCP.

«Γνώρισα κορυφαίους επιχειρηματίες και ηγέτες της αγοράς της Βουλγαρίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας την περασμένη εβδομάδα. Υπήρξε σπουδαία εκδήλωση και θα χαρούμε ιδιαίτερα στο General Catalyst να συμμετάσχουμε ξανά στο μέλλον, δεδομένου ότι αυξάνουμε τις επενδύσεις μας σε ευρωπαϊκές εταιρείες που βρίσκονται σε όλα τα στάδια», δήλωσε ο Νίκο Μπονάτσος, Managing Director, General Catalyst.

«Έχουμε δει πόσο μεγάλη σημασία έχει για τους επιχειρηματίες να συνδεθούν όσο πιο νωρίς γίνεται με διεθνή επενδυτικά σχήματα. Η Endeavor, ως διεθνής οργανισμός, έχει στο δίκτυο της κορυφαία funds που οδηγούν τις επενδύσεις στην καινοτομία παγκοσμίως. Στην Ευρώπη συγκεκριμένα, αναγνωρίζουμε ότι έχει εξαιρετική σημασία να αυξηθούν αρκετά τα επόμενα χρόνια οι επαφές και οι δράσεις των κορυφαίων επενδυτικών σχημάτων. Με γνώμονα αυτό, θα διοργανώσουμε πολλά περισσότερα roadshows στο προσεχές διάστημα, με σκοπό να συμπεριλάβουμε όλα τα διεθνή funds που έχουν παρουσία στην Ευρώπη» δήλωσε η Ίλια Τζωρτζοπούλου, Entrepreneur Selection & Growth Manager, Endeavor Greece.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.