Σχεδιάστε το μέλλον σας με το ασφαλιστικό -  επενδυτικό πρόγραμμα Full [Life Plan] της Εθνικής Ασφαλιστικής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σχεδιάστε το μέλλον σας με το ασφαλιστικό -  επενδυτικό πρόγραμμα Full [Life Plan] της Εθνικής Ασφαλιστικής
Απαντήσεις σε ερωτήματα δίνει το νέο ασφαλιστικό –επενδυτικό πρόγραμμα της Εθνικής Ασφαλιστικής Full [Life Plan], το οποίο, χάρη σε μια σειρά από καινοτομίες αλλά και ειδικά χαρακτηριστικά, επιτρέπει σε όλους μας να σχεδιάσουμε με ασφάλεια και σιγουριά τα επόμενα βήματά μας.

Η Εθνική Ασφαλιστική μας παρέχει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα κεφάλαιο για τα μελλοντικά μας σχέδια.. Είτε πρόκειται για την εξασφάλιση ποιότητας ζωής κατά τη συνταξιοδότηση είτε την αποκατάσταση και το μέλλον των παιδιών μας, η κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα, έχει τη λύση για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Απαντά έτσι στο καθημερινό και εύλογο ερώτημα που θέτουμε οι περισσότεροι από εμάς: πώς μπορώ να δημιουργήσω ένα κεφάλαιο, επενδύοντας σταδιακά μέρος των χρημάτων μου; Και με δεδομένο ότι δεν θέλω να διαχειριστώ μόνος μου τα χρήματα της αποταμίευσής μου, πώς μπορώ να εξασφαλίσω επαγγελματική διαχείριση από ειδικούς;

Τις απαντήσεις στα σημαντικά αυτά ερωτήματα δίνει το νέο ασφαλιστικό –επενδυτικό πρόγραμμα της Εθνικής Ασφαλιστικής, Full [Life Plan], το οποίο, χάρη σε μια σειρά από σύγχρονα χαρακτηριστικά, επιτρέπει σε όλους μας να σχεδιάσουμε με ασφάλεια και σιγουριά τα επόμενα βήματά μας.

Συγκεκριμένα, βασικό χαρακτηριστικό του προγράμματος Full [Life Plan], είναι ότι η επένδυση δεν απαιτεί αρχικό κεφάλαιο. Αντίθετα, το πρόγραμμα βασίζεται σε τακτικές μηνιαίες καταβολές του ποσού που ο καθένας επιθυμεί να επενδύσει (με ελάχιστο μηνιαίο ποσό 70€ για διάρκεια του προγράμματος από 15 έτη και άνω ή 80€ για κάτω από 15 έτη).

Έτσι, οι ασφαλισμένοι μπορούν να «χτίσουν» σταδιακά ένα κεφάλαιο, με χρονικό ορίζοντα από 10 έως 20 έτη.

Η επενδυτική αυτή στρατηγική φέρνει μια σειρά από σημαντικά οφέλη σε όσους την ακολουθήσουν. Και αυτό, διότι το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μειώνεται ο επενδυτικός κίνδυνος όσο πλησιάζει η ημερομηνία λήξης του.

Με άλλα λόγια, το όφελος είναι διπλό, καθώς από τη μία ο ασφαλισμένος μπορεί να ωφεληθεί από τις ενδεχόμενες αποδόσεις των μακροπρόθεσμων επενδύσεων κατά τη διάρκεια του προγράμματος και από την άλλη, προσφέρει προστασία έναντι του κινδύνου απωλειών, καθώς η μεταβλητότητα με την παρέλευση των ετών είναι σταδιακά μειούμενη.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι στα βασικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα του προγράμματος είναι το ότι η διαχείριση της επένδυσης γίνεται από τον έμπειρο, διεθνούς εμβέλειας διαχειριστή με εστίαση στις βιώσιμες επενδύσεις , την BNP Paribas Asset Management.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις από την πλευρά του ασφαλισμένου ενώ ταυτόχρονα τα χρήματα μπορούν να επενδυθούν σε διεθνείς αγορές, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη διασπορά του κινδύνου αλλά και προοπτικές απόδοσης.

Στην πραγματικότητα, η μόνη απόφαση που καλείται να πάρει ο ασφαλισμένος είναι το ύψος του μηνιαίου ποσού που επιθυμεί να επενδύσει και τη χρονική διάρκεια της επένδυσής του.

Πέραν των παραπάνω, ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό αλλά και πλεονέκτημα του εν λόγω προγράμματος είναι πως ο ασφαλισμένος μπορεί να διασφαλίσει την οικογένειά του, μέσω της ασφαλιστικής κάλυψης που παρέχει το πρόγραμμα Full [Life Plan] ενώ υπάρχει η δυνατότητα ενίσχυσης της επένδυσης κατά τη διάρκεια του προγράμματος, με έκτακτες καταβολές. Παράλληλα, το πρόγραμμα προσφέρει ευελιξία στον ασφαλισμένο, παρέχοντάς του το δικαίωμα εξαγοράς και μερικής εξαγοράς, εφόσον το επιθυμεί, από τον 3ο κιόλας μήνα της επένδυσης.

Επιβράβευση για τους συνεπείς ασφαλισμένους

Επιπλέον, όσοι μείνουν σταθεροί στις καταβολές των μηνιαίων επενδύσεών τους βγαίνουν πολλαπλά κερδισμένοι καθώς το Full [Life Plan] επιβραβεύει τους συνεπείς ασφαλισμένους. Συγκεκριμένα, στη λήξη της 10ετίας του προγράμματος (δηλαδή στην 10η ετήσια επέτειο του συμβολαίου), εφόσον δεν υπάρχει ανεξόφλητη οφειλή, ο ασφαλισμένος, θα λάβει την «Επιβράβευση δεκαετίας», ως ένα επιπλέον ποσοστό του Λογαριασμού Επένδυσης. Συμπληρωματικά, ο ασφαλισμένος, εφόσον η διάρκεια του συμβολαίου του είναι από 15 έτη και πάνω, στη λήξη του προγράμματος θα λάβει και μία ακόμη παροχή, την «Επιβράβευση λήξης», ως επιπλέον ποσοστό του Λογαριασμού Επένδυσής του.

Φτάνοντας στη λήξη του προγράμματος, ο ασφαλισμένος απολαμβάνει πληθώρα επιλογών καθώς έχει τη δυνατότητα λήψης του ποσού, τόσο εφάπαξ όσο και τμηματικά, με εναλλακτικούς τρόπους διακανονισμού του, καθώς και με τη μορφή ισόβιας σύνταξης.

Τέλος, ο ασφαλισμένος μπορεί, εάν το επιθυμεί, να προσθέσει επιπλέον την ασφαλιστική κάλυψη της απαλλαγής πληρωμής ασφαλίστρων, θωρακίζοντας ακόμη περισσότερο τη συνέχιση της επένδυσής του, σε περίπτωση ανικανότητας για εργασία.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές της Εθνικής Ασφαλιστικής, στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης +302130318189 (Ελλάδα και εξωτερικό) ή 18189 (Ελλάδα), να επισκεφθείτε την εταιρική ιστοσελίδα: www.ethniki-asfalistiki.gr ή να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση: [email protected].

Σημαντική επισήμανση: η Εθνική Ασφαλιστική δεν παρέχει οποιασδήποτε μορφής εγγύηση για την απόδοση ή διατήρηση των επενδυομένων ποσών στα Επενδυτικά τμήματα Κεφαλαίων.
Η επένδυση σε Κεφάλαια Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες (ΟΣΕΚΑ) δεν έχει εγγυημένη απόδοση και οι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider