ΔΕΗ: Άντληση 650 εκατ. ευρώ μέσω του «πράσινου» ομόλογου - Στο 3,875% το επιτόκιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΗ: Άντληση 650 εκατ. ευρώ μέσω του «πράσινου» ομόλογου - Στο 3,875% το επιτόκιο
Το ποσό των 650 εκατ. ευρώ άντλησε η ΔΕΗ, μέσω του «πράσινου» ομόλογου, με το επιτόκιο να τοποθετείτε στο 3,875%.

Το ποσό των 650 εκατ. ευρώ άντλησε η ΔΕΗ, μέσω του «πράσινου» ομόλογου, με το επιτόκιο να τοποθετείτε στο 3,875%, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μετέδιδε νωρίτερα το insider.gr.

Αναλυτικά, η ΔΕΗ ανακοίνωσε την επιτυχή τιμολόγηση της πρώτης διεθνούς προσφοράς (η «Προσφορά») ομολογιών με ρήτρα αειφορίας ύψους ποσού €650 εκατομμυρίων, με επιτόκιο 3,875% και λήξη το 2026 (οι «Ομολογίες» ή «Ομολογίες Βιωσιμότητας»), με τιμή έκδοσης 100%. Οι Ομολογίες θα εκδοθούν σύμφωνα με το Άρθρο 59, παράγραφο 2, και το Άρθρο 74 του νόμου 4548/2018, και το Άρθρο 14 του νόμου 3156/2003 και θα διέπονται από το δίκαιο της Νέας Υόρκης.

Τα έσοδα από την Προσφορά θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού, για γενικούς εταιρικούς σκοπούς και για την πληρωμή των δαπανών και εξόδων της Προσφοράς. Η ΔΕΗ σκοπεύει στην εισαγωγή των Ομολογιών Βιωσιμότητας στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου προς διαπραγμάτευση στην Διεθνή Χρηματιστηριακή Αγορά (Global Exchange Market) αυτού, ή σε κάποιον άλλο τόπο διαπραγμάτευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Προσφορά έχει προγραμματιστεί να διακανονιστεί την 18η Μαρτίου 2021, με την επιφύλαξη εκπλήρωσης των συνήθων προϋποθέσεων ολοκλήρωσης τέτοιου είδους συναλλαγών.

H HSBC Continental Europe S.A. και η Goldman Sachs Bank Europe SE ενεργούν ως από κοινού Διεθνείς Συντονιστές και Κύριοι Διαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών, η Citigroup Global Markets Europe AG ενεργεί ως από κοινού Διεθνής Συντονιστής και Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών, και οι Alpha Bank Α.Ε., Ambrosia Capital Ltd, AXIA Ventures Group Limited, Credit Suisse Securities, Sociedad de Valores, S.A., Eurobank Α.Ε., J.P. Morgan AG, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ενεργούν ως από κοινού Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών σε σχέση με την Προσφορά. Η HSBC Continental Europe S.A. επίσης ενεργεί ως Σύμβουλος Διάρθρωσης για Ομολογίες Βιωσιμότητας (Sustainability-Linked Bond Structuring Advisor).

Όπως ανέφερε νωρίτερα το insider.gr, το αρχικό επιτόκιο της έκδοσης, είχε διαμορφωθεί στο 4% έως 4,25%, υποχωρώντας στο 3,875% με 4,125%.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την πρώτη έκδοση ομολόγου με στόχους βιωσιμότητας (Sustainability Linked Bond, SLB) από ελληνική εισηγμένη, με τη ΔΕΗ να έχει θέσει ως «ρήτρα αειφορίας» τη μείωση κατά 40% των εκπομπών CO2 που εκπέμπει το ηλεκτροπαραγωγικό της χαρτοφυλάκιο έως το τέλος του 2022, συγκριτικά με το 2019. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, προβλέπεται «πέναλτι» (αύξηση) 50 μ.β στο επιτόκιο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΔΕΗ προς τους επενδυτές στο roadshow, το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που θα αντληθούν θα κατευθυνθούν στην αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider