Αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς χρεοκοπίας από την Greensill Capital

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς χρεοκοπίας από την Greensill Capital
Αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς χρεοκοπίας από την Greensill Capital.

Η Greensill Capital υπέβαλε αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς χρεοκοπίας την Δευτέρα, σύμφωνα με διεθνή μέσα, ημέρες αφότου οι αρχές ανέλαβαν το τραπεζικό της τμήμα και η Credit Suisse πάγωσε τα επενδυτικά κεφάλαια που ήταν απαραίτητα για την λειτουργία της startup.

Η εξέλιξη δημιούργησε αναταράξεις στους κατόχους των κεφαλαίων της Credit Suisse, γερμανικούς δήμους που είχαν καταθέσεις στην τράπεζα Greensill, και σε ένα διακεκριμένο δίδυμο επενδυτών σε venture-capital.

Η Greensill ειδικευόταν σε χρηματοδότηση αλυσίδων εφοδιασμού, μια μορφή βραχυπρόθεσμων προκαταβολών σε μετρητά προς εταιρείες για την επέκταση του χρόνου αποπληρωμής των υποχρεώσεων τους. Η εταιρεία κάποτε άξιζε 4 δισ. δολάρια, με βάση επενδύσεις από το fund Vision της SoftBank. H κατάρρευση σηματοδοτεί ένα σημαντικό πλήγμα για τον ιαπωνικό επενδυτή-μαμούθ.

Ιδρυμένη από τον γεννημένο στην Αυστραλία Lex Greensill, η εταιρεία καταγράφηκε ως τεχνολογική startup η οποία ανταγωνιζόταν παραδοσιακές τράπεζες όπως την Citigroup ή την JP Morgan Chase. Ο στόχος της Greensill ήταν να προσφέρει χρηματοδότηση της εφοδιαστικής τους αλυσίδας σε εταιρείες που δεν καλύπτονταν από τις παραδοσιακές τράπεζες, οι οποίες προτιμούσαν πιο αναγνωρισμένους πελάτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider