Κυβέρνηση και ΕΕΣΥΠ «κλείνουν» τις διοικητικές εκκρεμότητες στο ΤΑΙΠΕΔ – Ο κομβικός ρόλος του Ταμείου

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυβέρνηση και ΕΕΣΥΠ «κλείνουν» τις διοικητικές εκκρεμότητες στο ΤΑΙΠΕΔ – Ο κομβικός ρόλος του Ταμείου
"Τρέχουν" οι εξελίξεις για τη στελέχωση του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ. Λήγει η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Η νέα εποχή για το Ταμείο, οι ιδιωτικοποιήσεις και το Ταμείο Ανάκαμψης. Παίρνει σειρά η ΕΤΑΔ.

Λήγει αύριο Τετάρτη, 3 Μαρτίου, η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την πλευρά των υποψηφίων στη διαδικασία που εκκίνησε προ περίπου δύο εβδομάδων η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜMΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (γνωστή και ως Υπερταμείο) για την ανανέωση ή αντικατάσταση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονο ενδιαφέρον τόσο από τα μέχρι τώρα μέλη του Δ.Σ. όσο και από νέα πρόσωπα που επιθυμούν να έχουν συμμετοχή στο αναμορφωμένο-αναβαθμισμένο, σε σύνθεση και ρόλο, ΤΑΙΠΕΔ και λογικά μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε νεότερα για τα πρόσωπα και τις θέσεις τους στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Αλλωστε, ο χρόνος πιέζει και δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις.

Είναι προφανές ότι στο κυβερνητικό επιτελείο, ιδίως στο οικονομικό, αλλά και στην ΕΕΣΥΠ, μέτοχο του ΤΑΙΠΕΔ, θεωρούν σημαντική διαδικασία την «πλήρωση» των θέσεων του Δ.Σ. του Ταμείου καθώς το τελευταίο έχει σημαντικούς διαγωνισμούς, είτε αυτούς που «τρέχουν» είτε προς δημοπράτηση. Ως εκ τούτου, η ολοκλήρωση των διαδικασιών για το ΤΑΙΠΕΔ έχει τη σημασία του, καθώς το Ταμείο διαδραματίζει ειδικό ρόλο στην προώθηση επιχειρηματικών δράσεων με στόχο την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Μάλιστα, στη νέα εποχή το ΤΑΙΠΕΔ, μέσω του επιχειρησιακού του προγράμματος, θα κληθεί να παίξει και κομβικό ρόλο στο μέτωπο των δράσεων που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σταδιακά λοιπόν, η κυβέρνηση και η ΕΕΣΥΠ επιχειρούν να «κλείσουν τις όποιες διοικητικές εκκρεμότητες» υπάρχουν στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος αξιοποίησης τόσο της περιουσίας του ΤΑΙΠΕΔ όσο και άλλων κρίσιμων φορέων που έχουν στόχο την εκμετάλλευση δημόσιων assets, όπως για παράδειγμα της ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), για την οποία επίσης προ ημερών η ΕΕΣΥΠ εκκίνησε διαδικασία ανασύνθεσης και ενίσχυσης του Δ.Σ. (με προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος έως τις 15 Μαρτίου). Αλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέραν του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που δείχνει το ΥΠΟΙΚ για την προώθηση της αξιοποίησης εταιρικών συμμετοχών, υποδομών/συμβάσεων παραχώρησης και ακινήτων, υπάρχει και η Κομισιόν που… παρακολουθεί στενά τις ιδιωτικοποιήσεις, τις μεταρρυθμίσεις και τα κρατικά assets.

Όπως είναι γνωστό, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜMΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (ΕΕΣΥΠ), σε συνέχεια της συμπλήρωσης της τριετούς θητείας των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, ως μοναδικός μέτοχος του ΤΑΙΠΕΔ, εκκίνησε στις 19 Φεβρουαρίου διαδικασία για την ανανέωση ή αντικατάσταση των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για θητεία τριών ετών. Ως εκ τούτου, προέβη σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με σκοπό την προσέλκυση υποψηφίων με τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, που επιθυμούν να ανταποκριθούν στην πρόσκληση, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος την 3η Μαρτίου 2021.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας αναζητούνται υποψήφιοι για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, εκτελεστικού Μέλους Δ.Σ. καθώς και για τη θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου, εκτελεστικού μέλους Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος θα έχει υπό την εποπτεία του την νέα επιχειρηματική μονάδα του ΤΑΙΠΕΔ. Επίσης, αναζητούνται στελέχη για τις θέσεις Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου και Μη Εκτελεστικών Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ.

Να υπενθυμίσουμε ότι προ ολίγων μηνών είχε αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου (με εκτελεστικά καθήκοντα) ο κ. Ξενόφος που ανέλαβε CEO στην Ελλάκτωρ, ενώ μέχρι τώρα διευθύνων σύμβουλος στο ΤΑΙΠΕΔ είναι ο κ. Λαμπίρης και μη εκτελεστικά μέλη η κυρία Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, ο κ. Βλάχος και ο κ. Μαρίνος. Η αλλαγή διοίκησης έρχεται σε συνέχεια της συμπλήρωσης της 3ετούς θητείας των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider