Μείωση πωλήσεων ανακοίνωσε η Coca-Cola λόγω της πανδημίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μείωση πωλήσεων ανακοίνωσε η Coca-Cola λόγω της πανδημίας

Πλήγμα στις πωλήσεις της λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε η Coca-Cola για το τέταρτο τρίμηνο, ικανοποιώντας, ωστόσο, τις προσδοκίες των αναλυτών μέσα από τις προσπάθειες για μείωση του κόστους. Ο γίγαντας στην αγορά των αναψυκτικών, παρουσίασε καθαρά έσοδα ύψους 1,46 δισ. δολάρια, ή 34 σεντς ανά μετοχή, λιγότερα κατά 2,04 δισ. δολάρια, ή 47 σεντς ανά μετοχή, από πέρυσι.

Εξαιρώντας τα κόστη της αναδιοργάνωσης και άλλα μεγέθη, η Coca Cola κέρδισε 47 σεντς ανά μετοχή, ξεπερνώντας τα 42 σεντς ανά μετοχή τα οποία προέβλεπαν οι αναλυτές από το Refinitiv. Οι πωλήσεις υποχώρησαν 5% στα 8,6 δισ. δολάρια, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για 8,63 δισ. δολάρια.

Ο όγκος ανά μονάδα, μέγεθος που εξαιρεί την επίδραση των συναλλαγματικών μεταβολών, συρρικνώθηκε 3%. Και τα 4 τμήματα αναψυκτικών της εταιρείας ανέφεραν μείωση του όγκου παραγωγής.

«Η πρόοδος που κάναμε το 2020, συμπεριλαμβανομένων των δράσεων για την επιτάχυνση του εταιρικού μετασχηματισμού, μας δίνει αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για επιστροφή σε ανάπτυξη το επόμενο έτος. Ενώ βραχυπρόθεσμα διατηρείται η αβεβαιότητα, είμαστε σε καλή θέση να αναδυθούμε ισχυρότεροι από την κρίση», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Τζέιμς Κουίνσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider