Πάνω από 50% η πτώση του τζίρου στους θερινούς κινηματογράφους

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από 50% η πτώση του τζίρου στους θερινούς κινηματογράφους
Προβληματισμός επικρατεί στους αιθουσάρχες ενόψει του χειμώνα.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες του φετινού καλοκαιριού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δεν άφησαν ανεπηρέαστους και τους θερινούς κινηματογράφους που είδαν τον τζίρο τους μειωμένο κατά 50% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Άλλωστε, η λειτουργία των κινηματογράφων με μειωμένη πληρότητα εξαιτίας των μέτρων προστασίας καθώς και το γεγονός ότι οι περισσότερες ταινίες που προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν επανεκδόσεις και έλειπαν οι μεγάλες παραγωγές, αποτέλεσαν καθοριστικούς παράγοντες οι οποίοι διαμόρφωσαν την εικόνα της καλοκαιρινής σεζόν.

Όπως εξηγεί στο insider.gr o Λάμπρος Μαριόλης, Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Αιθουσαρχών Κινηματογραφιστών αν και το τελευταίο διάστημα ξεκίνησαν να προβάλλονται και μεγαλύτερες παραγωγές, οι οποίες προσελκύουν περισσότερους θεατές, δεν μπορούν ωστόσο να αντισταθμίσουν τα συνολικά μειωμένα εισιτήρια που μετρούν στα ταμεία τους οι ιδιοκτήτες.

Σημειώνεται ακόμη πως αρκετοί θερινοί κινηματογράφοι, κυρίως στην επαρχία επέλεξαν για μεγάλο χρονικό διάστημα να παραμείνουν κλειστοί, αναμένοντας την άφιξη των επισκεπτών προκειμένου να λειτουργήσουν.

Ανησυχία για τον χειμώνα

Οι ιδιοκτήτες εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι για τον χειμώνα που έρχεται καθώς θεωρούν ότι ο κόσμος δύσκολα θα επισκεφθεί τις κλειστές αίθουσες και θα παρακολουθήσει ταινίες φορώντας μάσκα.

Ο κ. Μαριόλης επισημαίνει μάλιστα ότι αρκετοί θερινοί κινηματογράφοι σχεδιάζουν, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, να παρατείνουν τη λειτουργία τους και μετά το τέλος Σεπτεμβρίου που συνήθως κατεβάζουν ρολά.

Οι εκτιμήσεις για τη χειμερινή σεζόν, ανάλογα βεβαίως και με την πορεία της πανδημίας είναι πως η πτώση του τζίρου στον κλάδο θα φτάσει το 60%. Άλλωστε και για πολλές παραγωγές που ήταν προγραμματισμένες να «βγουν» τον χειμώνα οι ημερομηνίες έχουν πλέον μετακινηθεί εκ νέου, προκειμένου να μη «χαθούν» εν μέσω πανδημίας.

Διαβάστε επίσης:

Χαμηλή η προσέλευση στους θερινούς κινηματογράφους

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider