Οι drive-in κινηματογράφοι επιστρέφουν στην Αθήνα

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι drive-in κινηματογράφοι επιστρέφουν στην Αθήνα
Οι κάτοικοι της Αθήνας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν drive-in προβολές σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης.

Στην αναβίωση μίας παλιάς και ξεχασμένης συνήθειας, προχωρούν το φετινό καλοκαίρι Δήμοι της Αττικής αλλά και επιχειρήσεις, στο πλαίσιο και των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργήθηκαν από την πανδημία του κορονοϊού.

Πρόκειται για τους drive-in κινηματογράφους οι οποίοι επιστρέφουν στην Αθήνα, σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις δωρεάν στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων των Δήμων.

Η πρώτη ανακοίνωση, ήρθε από την ιστοσελίδα με τίτλο «Αθενς Ντράιβ-Ιν». Με ένα χρονόμετρο που μετρά αντίστροφα μέχρι την 1η Ιουνίου που επαναλειτουργούν οι κινηματογράφοι, η σελίδα καλεί όσους θέλουν να κάνουν εγγραφή, προκειμένου να «ζήσουν πρώτοι την εμπειρία του drive-in κινηματογράφου».

Στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook οι διαχειριστές της δεν δίνουν περισσότερες πληροφορίες, ούτε σχετικά με την τοποθεσία του, ούτε λεπτομέρειες για τις προβολές. Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο ο συγεκριμένος κινηματογράφος θα λειτουργήσει καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και όχι στο πλαίσιο κάποιου φεστιβάλ.

Drive in Φεστιβάλ στο Γκολφ Γλυφάδας

Ο Δήμος Γλυφάδας διοργανώνει φέτος το πρώτο drive in θερινό Φεστιβάλ που θα περιλαμβάνει συναυλίες, σινεμά και θέατρο.

«Ετοιμάζουμε θερινό φεστιβάλ, με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας. Σε χώρο ασφαλή και ελεγχόμενο. Στο Γκολφ Γλυφάδας, λοιπόν, αναβιώνουμε μια παλιά, παραδοσιακή «συνταγή»: Το drive in ! Με τους θεατές μέσα στο αυτοκίνητο, με ασφάλεια, με αποστάσεις. Στη μοναδική όαση πρασίνου της Αττικής, σε ειδικό χώρο, χωρίς κανένα πρόβλημα για τη λειτουργία του γηπέδου και χωρίς καμία όχληση για τους περιοίκους, η νοσταλγία του drive in επιστρέφει», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν και αντί εισιτηρίου θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές δομές του Δήμου.

Drive In Cinema στο Χαϊδάρι

Στις 6 Ιουνίου θα κάνει πρεμιέρα και το πρώτο Drive In Cinema στο Χαϊδάρι. Σύμφωνα με τον Δήμο Χαϊδαρίου, θα λειτουργήσει δωρεάν στη περιοχή της Αφαίας και η πρώτη προβολή στις στις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου 6 Ιουνίου θα προβληθεί η ταινία “Black Panther”.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider