Μητσοτάκης: Η ελληνική κοινωνία επέδειξε μεγάλη αλληλεγγύη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Η ελληνική κοινωνία επέδειξε μεγάλη αλληλεγγύη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο CNN, ευχαρίστησε όσους έσπευσαν να στηρίξουν με δωρεές το ΕΣΥ.

«Μας περιμένει σκληρή δουλειά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο CNN για την εξέλιξη του κορονοϊού, τονίζοντας πως «εάν υπάρχει κάτι καλό από αυτή την κρίση είναι η αλληλεγγύη που επιδείξαμε».

«Αυτό που κάναμε ήταν να εφαρμόσουμε μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης σχετικά νωρίς», είπε και εξήρε την ανταπόκριση των πολιτών, λέγοντας ότι υπάρχουν μόνο ελάχιστες εξαιρέσεις σε μια γενική εικόνα συμμόρφωσης. «Κινητοποιήσαμε τον ιδιωτικό τομέα και τα ιδρύματα, είχαμε πολλές δωρεές και θέλω να τους ευχαριστήσω. Η ελληνική κοινωνία επέδειξε μεγάλη αλληλεγγύη, επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Για τον Covid-19 ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «αυτός ο ιός είναι σαν πυρκαγιά και ο μόνος τρόπος για να τον σταματήσουμε είναι η απομόνωση. Τα μέτρα που επιβάλαμε ξέρω ότι είναι οδυνηρά, αλλά πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία των ανθρώπων. Έχω την τεράστια ευθύνη να λέω την αλήθεια στους Έλληνες πολίτες για τις επιπτώσεις του κορονοϊού».

Παράλληλα, ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε, ότι η Ελλάδα έκανε γρήγορα τη μετάβαση στο ψηφιακό της μέλλον και αναφέρθηκε σε νέες πλατφόρμες και εφαρμογές που χρησιμοποιούνται, προσθέτοντας ότι η κρίση έχει αποδειχθεί ευκαιρία, ώστε το ελληνικό κράτος να περάσει στην ψηφιακή εποχή πολύ συντομότερα. «Καταφέραμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στο ελληνικό κράτος και την κυβέρνηση», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι υπάρχει μια γενική εκτίμηση ότι η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της με επαγγελματισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider