«Ιστορική» πλειοψηφία 288 βουλευτών είπαν «ναι» στην ψήφο των αποδήμων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ιστορική» πλειοψηφία 288 βουλευτών είπαν «ναι» στην ψήφο των αποδήμων
Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων στη Βουλή.

Με μια από τις μεγαλύτερες πλειοψηφίες που έχει γνωρίσει σε κορυφαίο νομοσχέδιο το ελληνικό κοινοβούλιο πέρασε αυτό για τη διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων.

Η εκπεφρασμένη πρόθεση της κυβέρνησης να ήταν το νομοσχέδιο για την διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων Ελλήνων, να πάρει και τις 300 διαθέσιμες ψήφους στο κοινοβούλιο, κάτι τέτοιο όμως, δεν θα ήταν εκ των πραγμάτων δυνατό εξαιτίας και των τεσσάρων απουσιών από την ψήφισή του.

Παρόλα αυτά, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, του οποίου προηγήθηκαν μήνες διακομματικών διαβουλεύσεων, συγκέντρωσε μια από τις μεγαλύτερες πλειοψηφίες που έχουν καταγραφεί με 288 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ του, μόλις 7 να το καταψηφίζουν και έναν να δηλώνει «παρών».

Οι ψήφοι

Νέα Δημοκρατία, Κίνημα Αλλαγής, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και Ελληνική Λύση ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου, ενώ το ΜεΡΑ25 κατά.

Στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χαρακτηρίσει την ψήφιση του νομοσχεδίου νίκη δημοκρατική, κοινοβουλευτική και εθνική. Δημοκρατική νίκη «γιατί διευρύνει στην πράξη το δικαίωμα της ψήφου». Κοινοβουλευτική νίκη γιατί «καταφέραμε να βρούμε κοινό τόπο» και κυρίως εθνική νίκη «γιατί ανασυνδέει τους Έλληνες του κόσμου με την εθνική τους εστία».

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία παρά την θετική επί της αρχής ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ, πως «Βλέπατε πάντα τους απόδημους Έλληνες ως ένα εν δυνάμει κομματικό εργαλείο».

«Το κομματικό κουστούμι είναι το φυσικό σας ένδυμα απέναντι στον απόδημο Ελληνισμό» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας για τη ΝΔ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider