Θεοδωρικάκος για ψήφο απόδημων: Είναι η ρεαλιστική λύση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεοδωρικάκος για ψήφο απόδημων: Είναι η ρεαλιστική λύση
«Η μόνη κόκκινη γραμμή που έβαλε ο πρωθυπουργός» τόνισε o κ. Θεοδωρικάκος «ήταν η ισοτιμία της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού με τους υπόλοιπους.

«Όχι ιδεώδες» αλλά «ρεαλιστικό» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών το νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, παίρνοντας τον λόγο στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου του σχετικά με τη διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων, σημείωσε πως «Πήρε 45 χρόνια για να μπορέσει το πολιτικό σύστημα να κάνει το αυτονόητο».

Έκανε μάλιστα μια μικρή αναδρομή στις προσπάθειες της Νέας Δημοκρατίας για σχετικό νόμο, λέγοντας «Με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή κατέθεσε πρόταση για την διευκόλυνση, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί τότε οι 200. Ούτε επί Αντώνη Σαμαρά, στα πολύ δύσκολα μνημονιακά χρόνια. Απ’ όταν ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες. Η ΝΔ έκανε προτάσεις νόμου που δεν συζητήθηκαν ποτέ».

Ενώ μιλώντας για την προσπάθεια της παρούσας κυβέρνησης για να περάσει ο νόμος, τόνισε: «Φτάσαμε στο σήμερα που από την πρώτη στιγμή μπήκαμε μπροστά σε διλήμματα. Να επιδιώξουμε συναινέσεις ή να επιμείνουμε στην άποψή μας, χωρίς να καταφέρουμε να παράγουμε αποτελέσματα. Η απόφαση ήταν να πετύχουμε μια συμφωνία λειτουργική. Για τον λόγο αυτό, ο πρωθυπουργός πήρε απόφαση να διαχωρίσει τη συζήτηση για το εκλογικό σύστημα από τη συζήτηση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Αυτή διευκόλυνε τις συζητήσεις που ακολούθησε».

«Η μόνη κόκκινη γραμμή που έβαλε ο πρωθυπουργός» τόνισε, «ήταν η ισοτιμία της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού με τους υπόλοιπους. Η λύση που δίνουμε δεν είναι ιδεώδης, αλλά η μόνη ρεαλιστική που μπορεί να μας πάει μπροστά. Συνέβαλαν θετικά σε αυτό όλα τα κόμματα με διαβαθμίσεις και τους ευχαριστώ σ’ αυτό. Όλοι οι νέοι μπορούν να ψηφίζουν από τη χώρα που βρίσκονται στην ουσία χωρίς καμία προϋπόθεση. Ας το ψηφίσουμε ομόφωνα στέλνοντας μήνυμα στους συμπατριώτες μας ότι η Ελλάδα τους αγκαλιάζει και τους αγαπά».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider