Αποδόμηση του Μητσοτάκη σε τρία «μέτωπα» επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποδόμηση του Μητσοτάκη σε τρία «μέτωπα» επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν πως ο επικεφαλής της κυβέρνησης αρνείται να τοποθετηθεί σε ένα καίριο ερώτημα.

Το άρθρο 86 του Συντάγματος και η άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, οι δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης όπως του κ. Βορίδη και του κ. Γεωργιάδη για τους φοιτητές και τις καταλήψεις, αλλά και η αλλαγή στάσης του προέδρου της ΝΔ στο θέμα των Πρεσπών δίνουν την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ για μια ολομέτωπη επίθεση, με στόχο τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Η Κουμουνδούρου εστιάζει σε αυτά τα τρία θέματα, χρεώνοντας για το ζήτημα της επίκαιρης ερώτησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «κρύβεται», ενώ σημειώνεται πως θα επιμείνουν να ζητούν «εξηγήσεις» από τον πρωθυπουργό την επόμενη εβδομάδα που θα πάει η Αναθεώρηση του Συντάγματος στην Ολομέλεια.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν πως ο επικεφαλής της κυβέρνησης αρνείται να τοποθετηθεί σε ένα καίριο ερώτημα, από τη στιγμή μάλιστα που ακόμα και σε άρθρο των Financial Times που κυκλοφόρησε χθες αναφέρεται πως ο κ. Μητσοτάκης δίνει «ασυλία σε τραπεζίτες και υπόδικους επιχειρηματίες».

Το δεύτερο «μέτωπο» στο οποίο εστιάζουν από την αξιωματική αντιπολίτευση αφορά την «αφωνία», όπως λένε, που χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό απέναντι σε δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης του, όπως του κ. Βορίδη και του κ. Γεωργιάδη, οι οποίοι όπως έλεγαν από την Κουμουνδούρου «επιμένουν στο ακροδεξιό τους παραλήρημα». Ειδικά ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου υποστηρίζουν πως ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να έχει πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι σε δηλώσεις που «δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα».

Τέλος, δεν άφηναν ασχολίαστη την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών με αφορμή την χθεσινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, στον οποίο δεσμεύθηκε πως θα βοηθήσει στην ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως προέκυψε μάλιστα δεσμεύθηκε πως θα προσπαθήσει ο ίδιος να πείσει τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν να αλλάξει στάση και να δεχτεί να ξεκινήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες της Βαλκανικής χώρας.

Η κριτική των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον πρόεδρο της ΝΔ ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή, καθώς σημείωναν πως «ξέχασε πλέον όσα υπόσχονταν ως άλλος … Μακεδονομάχος, αποδεικνύοντας πως ο προεκλογικός του λόγος αφορούσε αποκλειστικά την αλίευση ψήφων».

«Γκρεμίστηκε η θεωρία της σκευωρίας»

Παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν στραμμένη την προσοχή τους και στην προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, στην οποία ο Κωνσταντίνος Φρουζής θα συνεχίσει την κατάθεση του και σήμερα. Από την Κουμουνδούρου σημείωναν πως με την χθεσινή του κατάθεση «κατέρριψε ουσιαστικά τη θεωρία περί συνωμοσίας», ενώ σημείωναν πως «Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ επιλέγουν να λειτουργήσουν ως συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Φρουζή και των εμπλεκομένων και να ταυτιστούν μαζί του με κάθε κόστος».

Η απάντηση για Βασίλη Κόκκαλη

Χαμηλούς τόνους κρατούν εξάλλου στον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τον βουλευτή, Βασίλη Κόκκαλη ο οποίος δήλωσε πως ο ίδιος δεν θα πήγαινε να υποδεχτεί τους πρόσφυγες και πως δεν συμφωνεί με το πανό με το οποίο η νεολαία του κόμματος τους υποδέχτηκε στον Πειραιά: «Δεν μας εκφράζει, αλλά δεν μπορούμε να του στερήσουμε το δικαίωμα να έχει άλλη άποψη» έλεγαν από την Κουμουνδούρου.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider