Το αδιέξοδο της Προανακριτικής αποφασίζει να λύσει ο Τσίπρας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το αδιέξοδο της Προανακριτικής αποφασίζει να λύσει ο Τσίπρας
Από τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως σημείωναν και χθες πως η απόφαση αυτή της πλειοψηφίας οδηγεί σε ολισθηρούς δρόμους για την κοινοβουλευτική νομιμότητα.

Σε ένα απίστευτο σήριαλ για «γερά νεύρα» εξελίσσεται η υπόθεση της προανακριτικής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με τη χθεσινή συνεδρίαση να διαρκεί μόλις 15 λεπτά, καθώς η πλειοψηφία ζήτησε την αποχώρηση των Τζανακόπουλου και Πολάκη από την επιτροπή, με τους δύο βουλευτές να μην δέχονται να κάνουν πίσω.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο STAR της Κεντρικής Ελλάδος λίγες ώρες νωρίτερα, είχε σημειώσει πως «δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να αποχωρήσουμε από την Επιτροπή προκειμένου με ησυχία απόλυτη και χωρίς να βγαίνουν στη δημοσιότητα όλα όσα εκτυλίσσονται εκεί, να προχωρήσουν χωρίς ενόχληση, ανενόχλητοι. Δεν θα τους κάνουμε αυτή τη χάρη», ξεκαθαρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποχωρήσει, αφήνοντας όμως παράλληλα και μια… χαραμάδα ανοιχτή σχετικά με το αν η επιτροπή θα συνεχίσει να αποτελείται από επτά μέλη ή από πέντε, τονίζοντας πως «εμείς, δεν θα προχωρήσουμε, βεβαίως, σε εξαλλοσύνες».

Την Τρίτη στη νέα συνεδρίαση που έχει οριστεί θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάντως να θέλει να βρεθεί λύση, ώστε να αρχίζουν οι καταθέσεις που όπως πιστεύουν στην Κουμουνδούρου θα οδηγήσουν στην «κατάρρευση της θεωρίας περί σκευωρίας και στην ανάδειξη του πραγματικού σκανδάλου Novartis».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως σημείωναν και χθες πως η απόφαση αυτή της πλειοψηφίας οδηγεί σε «ολισθηρούς δρόμους» για την κοινοβουλευτική νομιμότητα, με βάση και την πρόθεση που εξέφρασε ο συνήγορος του κ. Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας να ζητήσει με τη σειρά του την εξαίρεση μελών της προανακριτικής όπως του κ. Πλεύρη και του κ. Κεγκέρογλου. Σημείωναν μάλιστα πως, όπως είπε ο κ. Τσοβόλας «οδηγείται σε αυτή τη λύση, παρότι δεν την θεωρεί σωστή», λόγω της εξαίρεσης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εάν δεν ανακληθεί η παράνομη εξαίρεση των Τζανακόπουλου και Πολάκη, τότε ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει κάθε δικαίωμα διά του συνηγόρου του να ζητήσει την εξαίρεση όσων μελών της Επιτροπής υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν τηρούν την αρχή της αμεροληψίας και μπορεί να κληθούν ενδεχομένως και ως μάρτυρες. Οι κ.κ. Πλεύρης και Κεγκέρογλου ήταν εισηγητές για την Προανακριτική και σαφώς δήλωσαν ότι υπάρχει σκευωρία. Στην περίπτωσή τους, λοιπόν, δεν έχουμε υποψία μεροληψίας, αλλά βεβαιότητα. Ο κ. Κυρανάκης έκανε δηλώσεις, μίλησε για βαρύτατες κατηγορίες και για σκευωρία. Τώρα λοιπόν η ΝΔ είναι αντιμέτωπη με τις μεθοδεύσεις της» σημειώνονταν χαρακτηριστικά.

Εξάλλου από την Κουμουνδούρου χαρακτήριζαν «γελοιότητες» τα όσα υποστήριξαν στελέχη της ΝΔ και του ΚΙΝ.ΑΛ, πως ο ΣΥΡΙΖΑ πως δεν θέλει να επιτρέψει την κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή:

«Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν που συναγελαζόταν με τον κ. Φρουζή; Όχι. Ήταν στελέχη και βουλευτές της ΝΔ, όπως ο κ. Πλεύρης και πολλοί άλλοι την επίμαχη περίοδο μάλιστα του σκανδάλου» έλεγαν.

«Ο κ. Φρουζής διοργάνωνε δείπνα μαζί με άλλους CEOs για τον κ. Τσίπρα; Όχι, για τον κ. Μητσοτάκη τα διοργάνωνε. Ή μήπως ο κ. Φρουζής αντάλλασε mail με τον κ. Τσίπρα ή με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Όχι, με τον κ. Μητσοτάκη και με πρόσωπα τα οποία σήμερα είναι μέλη της Προανακριτικής για τη ΝΔ. Είναι γελοίο λοιπόν ότι το επιχείρημα ότι δε θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να εξεταστεί ο κ. Φρουζής» σημείωναν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ..

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider