Η ΝΔ θα ζητήσει προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο – Εκτός ο Τσίπρας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ΝΔ θα ζητήσει προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο – Εκτός ο Τσίπρας
«Η στάση μας στο θέμα είναι θεσμική, δημοκρατική και υπεύθυνη» αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

Τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για την αναζήτηση των ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis θα ζητήσει η ΝΔ.

«Η στάση μας στο θέμα είναι θεσμική, δημοκρατική και υπεύθυνη» αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας. «Ο κ. Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις εκλογές» τονίζουν οι ίδιες πηγές. Πρακτικά, έτσι εξηγούν πηγές του κυβερνώντος κόμματος γιατί ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα συμπεριλαμβάνεται στο αίτημα για σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής, σε αντίθεση με τον πρώην υπουργό της κυβέρνησής του.

Πρόκειται, φυσικά, για απόφαση που φέρει τη σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη που έλαβε χώρα σχετικά με το ζήτημα στο Μέγαρο Μαξίμου. «Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι Πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της ιστορίας», ανέφερε, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Reader.gr, μιλώντας σε συνεργάτες του ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επιλέγει έτσι να μην «ηρωοποιήσει» τον κ. Τσίπρα.

Τις σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινώσει τυπικά αύριο το πρωί ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider