Προγραμματικές Δηλώσεις: Ανέβηκαν οι «τόνοι» - Μπαράζ από κόντρες την 2η μέρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προγραμματικές Δηλώσεις: Ανέβηκαν οι «τόνοι» - Μπαράζ από κόντρες την 2η μέρα
Πολιτικές αντιπαραθέσεις και προσωπικές κόντρες στη συνεδρίαση της Κυριακής.

Οι χαμηλοί «τόνοι» της πρώτης ημέρας της διαδικασίας των προγραμματικών δηλώσεων δεν κράτησαν για πολύ. Έτσι με την έναρξη κιόλας της δεύτερης ημέρας της διαδικασίας κατά την οποία έλαβαν τον λόγο οι βουλευτές των 6 κοινοβουλευτικών κομμάτων, οι τόνοι άρχισαν να ανεβαίνουν.

Νέα Δημοκρατία vs Βελόπουλου

Πρώτο μέτωπο, αυτό μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Κυριάκου Βελόπουλου. Η Σοφία Βούλτεψη, κατηγόρησε ευθέως για πατριδοκαπηλία την Ελληνική Λύση. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απευθυνόμενη στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, τόνισε «μια φιλική συμβουλή στον Κυριάκο Βελόπουλο. Να του πω ότι 2 κόμματα υπήρξαν με την ίδια τακτική, προσπάθησαν να πείσουν πως είχαν μονοπώλιο αγάπης για πατρίδα. Και τα 2 κόμματα εξαφανίστηκαν γιατί ο κόσμος έχει το ένστικτο να ξεχωρίζει πατριωτισμό από πατριδοκαπηλία».

Στην ίδια γραμμή και ο Μάκης Βορίδης ο οποίος απάντησε τόσο στα περί ανακολουθίας της Νέας Δημοκρατίας, στην περίπτωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, όσο και για την εξεταστική επιτροπή που ζητά για το θέμα, η Ελληνική Λύση.

Τόνισε συγκεκριμένα: «Μας εγκαλέσατε για ασυνέπεια όταν προεκλογικά τοποθετηθήκαμε και είπαμε ότι είναι μια κακή συμφωνία. Ως νομικός ξέρω καλά τι σημαίνει εσχάτη προδοσία, όχι σε μένα αυτά... Η θέση της ΝΔ ήταν ξεκάθαρη από την αρχή μέχρι το τέλος, εσείς ζητούσατε την ακύρωση της συμφωνίας και πήρατε 3%, εμείς λέγαμε η ακύρωση θα οδηγήσει σε χειρότερα αποτελέσματα και λέμε να αμβλύνουμε τις συνέπειες».

Παίρνοντας τον λόγο για να απαντήσει περί «πατριδοκαπηλίας» ο Κυριάκος Βελόπουλος, ανέβασε τους τόνους και σημείωσε: «Αν μας λένε πατριδοκάπηλους μπορώ κι εγώ να λέω ότι είναι κι αυτοί πατριδοκτόνοι και Μακεδονοκτόνοι. Και περιμένω ακόμα 20 υπογραφές για Προανακριτική για τον Κοτζιά».

Κουμουτσάκος vs Τσακαλώτου

Για την μεταφορά αρμοδιοτήτων του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος «δεν ταιριάζει με το Μένουμε Ευρώπη» ανέφερε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής απάντησε για 30% αύξηση μεταναστευτικών ροών σε Σάμο, Χίο, Μυτιλήνη μεταξύ 20 Ιουνίου και 20 Ιουλίου και σημείωσε πως μέχρι τις 7 Ιουλίου «το κράτος είχε υπαρκτό υπουργείο στα χαρτιά, αλλά σχεδόν μη ανιχνεύσιμο στην πραγματικότητα, κατακερματισμένο σε 6 κτίρια, με προσωπικό διασπασμένο, όλα χτισμένα στα σαθρό και επικίνδυνο υπόβαθρο».

Παπαρήγα vs Κυρανάκη

Με ιστορικές αναφορές η επόμενη κόντρα, με την βουλευτή Επικρατείας του ΚΚΕ να μην απαντάει σε ομιλία του Κωνσταντίνου Κυρανάκη στην Βουλή αλλά σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ανέφερε σε εκπομπή ότι «δεν μπορούμε να ξεχάσουμε πως το ΚΚΕ σκότωνε Έλληνες κατά τη διάρκεια της Κατοχής ’41 – ’44. Ιδιαίτερα δηκτική η απάντηση της Αλέκας Παπαρήγα στον νεαρό βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας: «Μάλλον ο κ. Κυρανάκης μπέρδεψε, το ΕΑΜ, το ΚΚΕ, τον ΕΛΑΣ με τον Τσαούς-Αντών, με τους κουκουλοφόρους που υποδείκνυαν ποιοι κομμουνιστές, ποιοι αντιφασίστες πρέπει να σκοτωθούν, μπέρδεψε το ΚΚΕ και το ΕΑΜ με τη δράση του ΕΔΕΣ και του Ζέρβα».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider