Δημοσκόπηση: Μπροστά με 4,5% η ΝΔ στους νέους - Κατά της κάνναβης για ψυχαγωγία το 59% (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση: Μπροστά με 4,5% η ΝΔ στους νέους - Κατά της κάνναβης για ψυχαγωγία το 59% (pics)
Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24%, έναντι 19,4% του ΣΥΡΙΖΑ.

Προβάδισμα 4,5 ποσοστιαίων μονάδων παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία από το ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel, σε δείγμα νέων ψηφοφόρων ηλικίας 18-34 ετών.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24%, έναντι 19,4% του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ (με 5% αμφότερα τα κόμματα) και στην πέμπτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 4%.

Η οικονομική κατάσταση της χώρας, φαίνεται να διχάζει τους νέους που συμμετείχαν στην έρευνα της Prorata, καθώς το 47% εκτιμά ότι θα γίνει χειρότερη και το 49% ότι θα καλυτερεύσει. Μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις και στην ερώτηση για τις σχέσεις κράτους - εκκλησίας, καθώς στην ερώτηση αν πρέπει να προχωρήσει ο διαχωρισμός το 49% απαντά "ναι" ή "μάλλον ναι" και το 48% "όχι" ή "μάλλον όχι".

Το 74% αποτιμά θετικά την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου. Επτά στους 10 (71%) επίσης χαρακτηρίζει ως θετικό βήμα τη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για αυστηρά φαρμακευτικούς λόγους, ενώ οι περισσότεροι (59%) είναι αντίθετοι με το ενδεχόμενο νομοποίησης της χρήσης της για ψυχαγωγικούς λόγους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους π.χ. coffee shops.

Ως προς τη θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια, το 60% των ερωτώμενων κρίνει ότι ήταν μία θετική νομοθετική πρωτοβουλία, ενώ το 48% αντιμετωπίζει θετικά τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider