Δραγασάκης: Έως τον Ιούνιο το 80% των απαιτούμενων δράσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δραγασάκης: Έως τον Ιούνιο το 80% των απαιτούμενων δράσεων

Σε ολοκλήρωση του 80% των ενεργειών που υπαγορεύει η συμφωνία με τους δανειστές έως τον Ιούνιο στοχεύει η Κυβέρνηση, ώστε το β’ εξάμηνο να ασχοληθεί με στην ανάπτυξη, την απασχόληση και τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία.

Αυτά δήλωσε σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, επισημαίνοντας ότι έχει ήδη υλοποιηθεί το 50% των απαιτούμενων δράσεων, ενώ εντός Ιανουαρίου θα κλείσουν οι εκκρεμότητες για την πρώτη αξιολόγηση.

Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, ο κ. Δραγασάκης υπογραμμίζει ότι η λύση πρέπει να συνδεθεί με την ανάπτυξη, την απασχόληση, την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, την αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων, την υπέρβαση του κατακερματισμού και των εσωτερικών ανισοτήτων του συστήματος.

«Τώρα που ολοκληρώθηκε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, πρέπει να στραφούμε στην ανακεφαλαιοποίηση του Ασφαλιστικού. Χωρίς ισχυρή αποθεματική βάση, κανένα ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο», προσθέτει.

Ερωτηθείς για το αν θα επιδιωχθεί κοινοβουλευτική διεύρυνση για τη στήριξη των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, ξεκαθαρίζει ότι «προτεραιότητά μας δεν είναι συγκυριακά δάνεια ψήφων για να περάσει το ένα ή το άλλο νομοσχέδιο, αλλά μια συστράτευση για τα μεγάλα εθνικά θέματα, όπως το Ασφαλιστικό, με σύμμαχο τις δυνάμεις της κοινωνίας».

Σχετικά, τέλος, με τις διαπραγματεύσεις για τα "κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια, ο κ. Δραγασάκης αναφέρει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η λύση να λειτουργήσει ως μοχλός της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και προκρίνει οι λύσεις να δοθούν από τις τράπεζες και από ειδικές εταιρείες διαχείρισης ενεργητικού που θα δημιουργηθούν για να διευκολυνθεί η εν λόγω αναδιάρθρωση των δανείων αλλά και των επιχειρήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider