Με εισήγηση Τσακαλώτου o αντικαταστάτης της Σαββαΐδου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με εισήγηση Τσακαλώτου o αντικαταστάτης της Σαββαΐδου

Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά από εισήγηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, θα επιλεγεί ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων που θα αντικαταστήσει την Κατερίνα Σαββαϊδου.

Απόφαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια προβλέπει πως οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση και τα βιογραφικά τους από την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 ως την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015.

Η σχετική πρόσκληση αναφέρει πως ως Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους που διαθέτει:

1) Πτυχίο Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και, κατά προτίμηση, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη φορολογική διοίκηση και το φορολογικό σύστημα εν γένει.

2) Σημαντική επαγγελματική εμπειρία κατά προτίμηση στον ιδιωτικό τομέα, στη φορολογική διοίκηση και το φορολογικό σύστημα.

3) Σημαντική διοικητική εμπειρία, σε θέσεις ευθύνης, σε διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, κατάρτιση στρατηγικών σχεδίων, διαχείριση έργων και δραστηριοτήτων (project management), στοχοθεσία, συντονισμό ομάδων και παρακολούθηση επίτευξης στόχων.

4) Γνώση ξένων γλωσσών, ιδίως δε της Αγγλικής, που αποδεικνύεται από σπουδές, δημοσιεύσεις και άλλα πρόσφορα μέσα.

5) Ισχυρό ιστορικό φορολογικής συμμόρφωσης.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων επιλέγεται και διορίζεται για διετή θητεία με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ύστερα από εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων θα υπογράψει συμβόλαιο αποδοτικότητας με τον Υπουργό Οικονομικών, όπου περιλαμβάνονται οι υποχρεώσεις του και οι ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι, οι οποίοι θα πρέπει να επιτευχθούν από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπως επίσης και σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider