Εξ αποστάσεως και σε «virtual» μορφή η Ετήσια Σύνοδος του ΔΝΤ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξ αποστάσεως και σε «virtual» μορφή η Ετήσια Σύνοδος του ΔΝΤ
Οι αντιπρόσωποι των διαφόρων κρατών και οργανισμών δεν θα παραστούν αυτοπροσώπως στις συναντήσεις, με την πιθανή εξαίρεση ενός μικρού αριθμού αντιπροσώπων που θα συμμετέχουν σε επίσημες συναντήσεις.

Σε ψηφιακή μορφή (virtual format) θα διεξαχθεί το επόμενο δεκαήμερο η Ετήσια Σύνοδος του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας λόγω του κορονοϊού.

Η Σύνοδος του ΔΝΤ θα πραγματοποιηθεί ουσιαστικά, μέσω broadcasting από την έδρα του Ταμείου, όπως συνέβη και τον Απρίλιο με την Εαρινή Σύνοδο. Οι δε αντιπρόσωποι των διαφόρων κρατών και οργανισμών δεν θα παραστούν αυτοπροσώπως στις συναντήσεις, με την πιθανή εξαίρεση ενός μικρού αριθμού αντιπροσώπων που θα συμμετέχουν σε επίσημες συναντήσεις.

Δεν είναι μόνον ο κορονοϊός που έχει ανατρέψει το πρόγραμμα του Ταμείου. Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα είχαν προχωρήσει σε παρόμοια έκτακτα μέτρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον - μεταθέτοντας και μεταφέροντας τις συναντήσεις σε άλλη τοποθεσία.

Η παρουσία του Χρήστου Σταϊκούρα

Στο πλαίσιο της Συνόδου του ΔΝΤ, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα λάβει μέρος σήμερα σε κλειστή συζήτηση για τη δημοσιονομική πολιτική στις ανεπτυγμένες οικονομίες της Ευρώπης, μαζί με τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Επίσης, την προσεχή Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου ο κ. Σταϊκούρας θα έχει τηλεδιάσκεψη με τον νέο Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Άλφρεντ Κάμμερ.

Ειδικό ενδιαφέρον έχουν οι αναθεωρημένες εκτιμήσεις του ΔΝΤ για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές (World Economic Outlook) που θα παρουσιασθούν αύριο, Τρίτη, από την επικεφαλής οικονομολόγο του Ταμείου Γκίτα Γκοπίνατ. Επίσης, αύριο ο επικεφαλής του Τμήματος Χρηματοπιστωτικών Θεμάτων του ΔΝΤ, Τομπίας Άντριαν θα παρουσιάσει την έκθεση του Ταμείου για την Παγκόσμια Χρηματοοικονομική Σταθερότητα (Global Financial Stability Report).

Σημαντικές είναι οι δημοσιονομικές εκτιμήσεις που θα ανακοινώσει για την παγκόσμια οικονομία το ΔΝΤ την Τετάρτη μέσω της έκθεσης «Δημοσιονομικό Παρατηρητήριο» (Fiscal Mοnitor).

Τέλος, η καθιερωμένη ενημέρωση για τις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας θα γίνει από τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Άλφρεντ Κάμμερ - διάδοχο του Πόουλ Τόμσεν – την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου. Τότε θα υπάρξουν και αναλυτικές αναφορές στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider