Θέμα ημερών η έκδοση του επταετούς ομολόγου

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θέμα ημερών η έκδοση του επταετούς ομολόγου
Πρόθεση των ελληνικών αρχών είναι να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών που θα στηρίζουν τις κρατικές εκδόσεις.

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο των προσφορών για το νέο επταετές ομόλογο ελληνικού δημοσίου, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.

Πηγή με γνώση των διαδικασιών αναφέρει, μάλιστα, ότι οι ελληνικές αρχές καθυστέρησαν τη νέα έκδοση επειδή αναμενόταν διόρθωση της απόδοσης μετά τη σημαντική αποκλιμάκωση τον τελευταίο μήνα. Η διόρθωση αυτή, όμως, δεν ήρθε, με την απόδοση του 10ετούς να παραμένει κοντά στα χαμηλά Απριλίου (3,28%).

Όπως σημειώνει η ίδια πηγή, η κυβέρνηση δεν επιδιώκει την αξιοποίηση βραχύβιων ευκαιριών timing για να προχωρήσει στις εκδόσεις του σε χαμηλότερες αποδόσεις. Πρόθεση των ελληνικών αρχών είναι να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών που θα στηρίζουν τις κρατικές εκδόσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

bond

Από τις αρχές του προηγούμενου μήνα που κυμαινόταν στο 3,71%, διαμορφώνεται στο 3,35% σήμερα. Το κόστος δανεισμού του Δημοσίου αποκλιμακώνεται σταθερά και έχει υποχωρήσει κατά 100 μονάδες βάσης (μία ποσοστιαία μονάδα) από την αρχή του έτους.

Δεδομένης της σημαντικής αποκλιμάκωσης, το κόστος δανεισμού δεν αναμένεται να διαμορφωθεί αισθητά χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα στη νέα έκδοση, σύμφωνα όσα δήλωσε στο insider.gr η ίδια πηγή.

Θυμίζεται ότι η προηγούμενη συγκρίσιμη έκδοση έγινε σχεδόν έναν χρόνο νωρίτερα, τον Φεβρουάριο 2018, με επιτόκιο 3,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider