Στην αποσαφήνιση πως ο χρόνος προκειμένου να εφαρμόσει η Ελλάδα τα μεταμνημονιακά προαπαιτούμενα έχει μειωθεί προχώρησε σήμερα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ μετά το πέρας του Eurogroup.

Ερωτηθείς για την ελληνική πρόοδο στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της συνεδρίασης της Ευρωομάδας ο Κλάους Ρέγκλινγκ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως ο χρόνος για την Ελλάδα προκειμένου να εφαρμόσει το σύνολο των μεταμνημονιακών υποχρεώσεών της έχει μειωθεί σημαντικά και η χώρα οφείλει να επιταχύνει τις προσπάθειές της.

Σε ερώτηση αναφορικά με το πότε θα υπάρξει εκταμίευση των 644 εκατ. ευρώ από τα ομόλογα ANFAs και SMPs και τι πρέπει να γίνει ώστε να προχωρήσει αυτή η εκταμίευση ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας είπε πως η απόφαση για τη συγκεκριμένη εκταμίευση θα ληφθεί στο επόμενο Eurogroup στις 11 Μάρτιου και θα εξαρτηθεί τόσο από την έκθεση συμμόρφωσης της Κομισιόν (στις 28/2) όσο και από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση.

«Είμαστε όλοι σε επαφή με τις ελληνικές Αρχές και ξέρουμε ότι εργάζονται πολύ σκληρά. Δεν ξέρω να σας πω ακόμη τι θα γίνει στο επόμενο Eurogroup, το οποίο τελικά θα αποφασίσει», ανέφερε.