Την επομένη εβδομάδα στην Αθήνα το κλιμάκιο του ΔΝΤ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την επομένη εβδομάδα στην Αθήνα το κλιμάκιο του ΔΝΤ
Οι οικονομικές προοπτικές, η δημοσιονομική κατάσταση, αλλά και η κατάσταση των τραπεζών, θα βρεθούν στο επίκεντρο της πρώτης μεταπρογραμματικής αξιολόγησης της Ελλάδας από το ΔΝΤ.

Οι οικονομικές προοπτικές, η δημοσιονομική κατάσταση, αλλά και η κατάσταση των τραπεζών, θα βρεθούν στο επίκεντρο της πρώτης μεταπρογραμματικής αξιολόγησης της Ελλάδας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως δήλωσε σήμερα από την Ουάσινγκτον ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

Ερωτηθείς για το χρόνο έλευσης στην Αθήνα των κλιμακίων του ΔΝΤ ο Ράις δήλωσε ότι θα έρθουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Όπως ξεκαθάρισε η συμμετοχή του ΔΝΤ στην μεταπρογραμματική εποπτεία της Ελλάδος δεν περιλαμβάνει χρηματοδότηση της χώρας, αλλά παρακολούθηση και αξιολόγηση της πορείας και των προοπτικών της.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, και μετά την ολοκλήρωση της πρώτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης του Ταμείου, θα εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση για τα ευρήματα της αξιολόγησης.

Ο Ράις δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με την πρόοδο σε επιμέρους ζητήματα, λέγοντας πως δεν θα θέλει να κάνει δηλώσεις πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider