Οι 5 δισεκατομμυριούχοι που είδαν την περιουσία τους να εκτοξεύεται το 2020

Μπέζος

Το «ράλι» αντίδρασης της Wall μετά τα χαμηλά του Μαρτίου μεταφράζεται σε κέρδη δισεκατομμυρίων δολαρίων για τoυς πλούσιους επενδυτές που κατέχουν σημαντικά ποσοστά σε βαριά χαρτιά της αγοράς.

Σφοδρότατο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού δέχθηκαν το προηγούμενο οι παγκόσμιες αγορές, με τη Wall Street να κρατάει τα ηνία ενός σκηνικού κατάρρευσης.

Από τις 23 Μαρτίου η Wall απώλεσε περισσότερα από 3 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση, τερματίζοντας τη μεγαλύτερη bull market στην ιστορία. Το μαζικό και παρατεταμένο sell off προκάλεσε τη συνεχή ενεργοποίηση των circuit breakers, μηχανισμών δηλαδή που μπροστά στο «κύμα» πωλήσεων διακόπτουν αυτόματα για 15 λεπτά τη διαπραγμάτευση της συνεδρίασης στον εκάστοτε δείκτη.

Από τα πρόσφατα χαμηλά, ωστόσο, οι μετοχές στη Wall ανέκαμψαν, ακόμη και εν μέσω των καταστροφικών οικονομικών δεδομένων όπως είναι η ύφεση και η ανεργία. Ο S&P 500 ανέκαμψε περίπου 36% από τις 23 Μαρτίου έως το κλείσιμο της Τετάρτης και τώρα απέχει περίπου 12% από το υψηλό όλων των εποχών στις 19 Φεβρουαρίου.

Ο Dow Jones έχει ενισχυθεί 37% από το χαμηλό του Μαρτίου και είναι περίπου 15% μακριά από το υψηλό του Φεβρουαρίου. Το «ράλι» αντίδρασης της Wall μεταφράζεται σε κέρδη δισεκατομμυρίων δολαρίων για τoυς πλούσιους επενδυτές που κατέχουν σημαντικά ποσοστά σε βαριά χαρτιά της αγοράς.

Ποιοι είναι ωστόσο οι 5 δισεκατομμυριούχοι που εν μέσω του lockdown στις ΗΠΑ αποκόμισαν ισχυρά κέρδη:

Μαρκ Ζούκερμπερκ

Μαρκ Ζούκερμπερκ

Ο ισχυρός άνδρας του Facebook είδε την καθαρή περιουσία του να αυξάνεται κατά 9,7 δισ. δολάρια στα 88,1 δισ. δολάρια μέσα σε πέντε μήνες.

Στο Bloomberg's Billionaires Index ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ καταλαμβάνει την 3η θέση.

Μακένζι Μπέζος

Μακένζι Μπέζος

Η πρώην σύζυγος του ιδρυτή της Amazon, Μακένζι Μπέζος, κέρδισε από την αρχή του έτους 10,9 δισ. δολάρια με την περιουσία της να διαμορφώνεται στα 48 δισ. δολάρια.

Στο Bloomberg's Billionaires Index η Μακένζι Μπέζος καταλαμβάνει την 18η θέση.

Έλον Μασκ

Έλον Μασκ

Ο ανατρεπτικός ιδρυτής της Tesla και της Space X Έλον Μασκ αποκόμισε 12,8 δισ. δολάρια, με την περιουσία του να διαμορφώνεται στα 40,4 δισ. δολάρια.

Στη λίστα του Bloomberg ο Μασκ κατέχει την 22η θέση.

Κόλιν Χουάνγκ

Κόλιν Χουάνγκ

Ο Κινέζος ιδρυτής και CEO της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Pinduoduo αύξησε την περιουσία του κατά 14 δισ. δολάρια στα 33,7 δισ. δολάρια.

Στο Bloomberg's Billionaires Index ο Κόλιν Χουάνγκ καταλαμβάνει την 33η θέση.

 

Τζεφ Μπέζος

Τζεφ Μπέζος

Ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος είδε τα κέρδη του να εκτοξεύονται κατά 31,3 δισ. δολάρια από την αρχή του έτους και την καθαρή περιουσία του να διαμορφώνεται στα 146,2 δισ. δολάρια.

Πολύ «πιθανό» ο Μπέζος να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία που θα αγγίξει - και θα ξεπεράσει - το 1 τρισ. δολάρια, μέχρι το 2026, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ιστοσελίδας Comparisun.

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ