Ο αμερικανικός όμιλος ενδυμάτων J Crew υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις για πτώχευση και σύμφωνα με τους Financial Times αποτελεί την πρώτη μεγάλη επιχείρηση λιανικής πώλησης ρούχων στις ΗΠΑ που δέχεται τόσο μεγάλο «χτύπημα» από την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ η αλυσίδα είχε χρέος περίπου 1,7 δισ. δολαρίων την 1η Φεβρουαρίου. Η αίτηση πτώχευσης υποβλήθηκε στην Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει έδρα τη Νέα Υόρκη ενώ ρούχα της έχουν φορέσει διασημότητες όπως η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα.

Η εταιρεία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η μητρική της Chinos Holdings έχει υποβάλει αίτηση προκειμένου να της χορηγηθεί προστασία βάσει της πτωχευτική διαδικασία των ΗΠΑ.

Η J Crew στο πλαίσιο της διαδικασίας αναδιάρθρωσης, δήλωσε ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές της για μετατροπή χρέους αξίας 1,5 δισ. δολαρίων σε ίδια κεφάλαια.

Παράλληλα σημείωσε ότι έχει εξασφαλίσει δεσμεύσεις για χρηματοδότηση ύψους 400 εκατ. δολαρίων, όσο θα συνεχίζεται η διαδικασία πτώχευσης ενώ θα διατηρήσει τη μάρκα Madewell.