Welt: Η Merkel να αναγνωρίσει το λάθος της στο προσφυγικό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Welt: Η Merkel να αναγνωρίσει το λάθος της στο προσφυγικό

Για την Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) της Βαυαρίας τα γεγονότα στο Παρίσι αποτελούν την ένδειξη οτι η Γερμανία πρέπει να κάνει σημαντικές αλλαγές στο προσφυγικό, αναφέρει σε δημοσιευμά της η κυριακάτικη Welt.
Η πραγματοποίηση αυστηρότερων ελέγχων στα γερμανικά και ευρωπαϊκά σύνορα είναι ένα από τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει, το βαυαρικό κόμμα, που στηρίζει την κυβέρνηση της γερμανίδας καγκελαρίου όχι όμως και την πολιτική της για τους πρόσφυγες.
Το δεύτερο και σημαντικότερο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είναι η αναχαίτιση της προσφυγικής ροής προς τη Γερμανία. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των Χριστιανοκοινωνιστών και υπουργό Οικονομικών της Βαυαρίας, Marcus Sender, η χώρα δεν μπορεί να αντέξει ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, αλλά το πολύ 200.000 με 300.000 άτομα.
Ο Sender, παρέχει πλήρη στήριξη στον W. Scaeuble ο οποίος παρομοίασε τη ροή των προσφύγων με «χιονοστιβάδα», ενώ υποστηρίζει οτι η πολιτική της A. Merkel για το προσφυγικό έχει αποτύχει και «θα πρέπει η καγκελάριος να αναγνωρίσει ότι το απεριόριστο άνοιγμα των συνόρων ήταν λάθος" αναφέρει.
Επίσης, τονίζει οτι η A. Merkel θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι οι αντοχές της Γερμανίας έχουν εξαντληθεί και ότι θα πρέπει να περιοριστεί ο αριθμός των προσφύγων.
«Οι πολίτες διακατέχονται από ανασφάλεια» τόνισε ο βαυαρός υπουργός Οικονομικών λέγοντας ότι «πάνω σε αυτό θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει μια αξιόπιστη απάντηση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider