Συνολικά 4.000 νοσοκομειακές κλίνες θα εγκαταστήσει σε ένα συνεδριακό κέντρο στο Λονδίνο, η βρετανική κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσει την ολοένα και μαζικότερη συρροή ασθενών του νέου κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, , η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, παρά την αρχική αδράνεια, ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει ένα νέο νοσοκομείο, το οποίο θα περιλαμβάνει δύο νοσοκομειακές υπηρεσίες, για να καλυφθούν οι ανάγκες που -πιθανόν- να δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού.

Αυξάνονται εκθετικά οι νεκροί στη Βρετανία

«Θα ανοίξουμε την επόμενη εβδομάδα ένα νέο νοσοκομείο, προσωρινό (...) στο ExCeL Centre στο Λονδίνο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θα περιλαμβάνει δύο νοσοκομειακές υπηρεσίες, 2000 προσώπων η κάθε μία».

Το άνοιγμα του νέου νοσοκομείου, που θα διευθύνει η βρετανική αρχή δημόσιας υγείας (NHS) με τη βοήθεια του στρατού, στοχεύει στο να «διασφαλίσει ότι έχουμε τις απαραίτητες δυνατότητες προκειμένου όλοι οι πολίτες να λάβουν την αναγκαία στήριξη», διευκρίνισε ο υπουργός.

Η Βρετανία καταμετρά ήδη 422 νεκρούς και 8.077 επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές. Η τάση έχει ανοδική πορεία τις τελευταίες ημέρες, απειλώντας τα βρετανικά νοσοκομεία και με τον κίνδυνο ενός σεναρίου όπως στην Ιταλία να ελλοχεύει.