Σύνοδος G7: Μακρόν – Τραμπ «βλέπουν» στοιχεία σύγκλισης για εμπόριο, Ιράν, Αμαζόνιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σύνοδος G7: Μακρόν – Τραμπ «βλέπουν» στοιχεία σύγκλισης για εμπόριο, Ιράν, Αμαζόνιο
Τι ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία μετά το έκτακτο γεύμα των προέδρων Γαλλίας και ΗΠΑ.

«Στοιχεία στα οποία συνέκλιναν» διαπίστωσαν πως έχουν οι πρόεδροι της Γαλλίας και των ΗΠΑ Εμανουέλ Μακρόν και Ντόναλντ Τραμπ, αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια ενός κατ' ιδίαν γεύματος διάρκειας δύο ωρών πριν την έναρξη των επίσημων εργασιών της Συνόδου της G7.

«Τα στοιχεία στα οποία συνέκλιναν» αφορούν στα μεγάλα θέματα της G7 όπως το εμπόριο, το Ιράν και οι φωτιές στην περιοχή του Αμαζονίου, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

«Με το γεύμα αυτό, ο πρόεδρος Μακρόν δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ένα καλό επίπεδο σύγκλισης στους κόλπους της G7, λαμβάνοντας διασαφηνίσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ για τα βασικά θέματα, ‘συμφωνίες και ασυμφωνίες’, διευκρίνισε το Ελιζέ πριν την έναρξη της Συνόδου στο Μπιαρίτς.

«Στην πραγματικότητα έχουμε πολλά κοινά», δήλωσε, νωρίτερα, ο Τραμπ, αναφερόμενος στον οικοδεσπότη Μακρόν. Οι δύο χώρες, πρόσθεσε, έχουν μια «ιδιαίτερη σχέση».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ έχει απειλήσει να φορολογήσει τα γαλλικά κρασιά.

Το γεύμα των Μακρόν και Τραμπ πραγματοποιήθηκε στην αυλή του ξενοδοχείου Hôtel du Palais, ήταν εκτός προγράμματος και ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider