Ερντογάν: Η Τουρκία θα στραφεί αλλού αν οι ΗΠΑ δεν της πουλήσουν τα F-35

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν: Η Τουρκία θα στραφεί αλλού αν οι ΗΠΑ δεν της πουλήσουν τα F-35
Η Τουρκία θα στραφεί αλλού αν οι ΗΠΑ δεν της πουλήσουν τα F-35, δήλωσε ο πρόεδρος Ερντογάν. Οι S-400 θα είναι επιχειρησιακοί τον Απρίλιο του 2020

Να στραφεί «αλλού» απειλεί τις ΗΠΑ ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν της πουλήσουν τα F-35 και δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσουν την Άγκυρα από το πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών αυτών δεν θα την αποτρέψει από το να καλύψει τις ανάγκες της».

Την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι απομακρύνουν τη σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ Τουρκία από την παραγωγή των F-35, όπως είχαν απειλήσει από καιρό, μετά την αγορά και παραλαβή από την Άγκυρα του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, το οποίο η Ουάσινγκτον θεωρεί απειλή.

Ο Ερντογάν, ο οποίος μιλούσε δημόσια για τις τεταμένες σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον για πρώτη φορά έπειτα από 11 ημέρες, είπε πως ελπίζει ότι οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ θα είναι «λογικοί» στο θέμα των κυρώσεων και πρόσθεσε πως η Τουρκία μπορεί επίσης να επανεξετάσει την αγορά προηγμένων αεροσκαφών Μπόινγκ από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την ίδια ώρα, ο ρωσικός κρατικός όμιλος Rostec ανέφερε πως η Ρωσία θα είναι έτοιμη να πουλήσει τα μαχητικά SU-35 στην Τουρκία αν η Άγκυρα τα ζητήσει, όμως Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν χθες Πέμπτη πως δεν διεξάγονται προς το παρόν συνομιλίες με τη Μόσχα για εναλλακτικές των F-35 επιλογές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider