Obama: Σωστή η στάση της Μerkel στο προσφυγικό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Obama: Σωστή η στάση της Μerkel στο προσφυγικό

Την στάση της Γερμανίδας Καγκελάριου Αngela Merkel στο προσφυγικό, εξήπρε ο αμερικανός πρόεδρος Barack Obama, λέγοντας πως στο συγκεκριμένο ζήτημα «βρίσκεται στην σωστή πλευρά της ιστορίας».

«Σε αυτόν τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο, είναι πολύ δύσκολο απλά να σηκώνεις τοίχους», είπε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την κ. Merkel στο Ανόβερο.

Aναφερόμενος στη Συρία, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας, σημειώνοντας πως συνεχίζει να πιστεύει στην ανάγκη πολιτικής λύσης εντός της χώρας.

Αναφερόμενος στη Βόρεια Κορέα, ο ο Obama υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά τη Βόρεια Κορέα, και αν θέλει να τη σεβαστούν θα πρέπει να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για να μειωθούν οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο».
Τέλος, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ πρέπει να προχωρήσουν τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που παραμένει υπό διαπραγμάτευση και η οποία, σύμφωνα με τους υπέρμαχούς της, θα μπορούσε να ενισχύσει την κάθε οικονομία με 100 δις. δολάρια.

«Είναι αναμφισβήτητο» ότι το ελεύθερο εμπόριο έχει ενισχύσει την αμερικανική οικονομία και έχει φέρει τεράστια οφέλη στις χώρες που συμμετέχουν σε αυτό, είπε ο Οbama.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider