Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ελληνικό λαό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ελληνικό λαό
«Η Ελλάδα είναι ένας από τους στενότερους συμμάχους μας και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τη νέα κυβέρνηση» τονίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες συγχαίρουν τον λαό της Ελλάδας και το νέο του κοινοβούλιο» αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην πρώτη δήλωσή του μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών υπογραμμίζει επίσης την επιθυμία της Ουάσινγκτον να εργαστεί στενά με την νέα ελληνική κυβέρνηση εν όψει του δεύτερου Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ για μια σειρά από κρίσιμα διμερή και περιφερειακά θέματα.

«Η Ελλάδα είναι ένας από τους στενότερους συμμάχους μας και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τη νέα κυβέρνηση και τον εκλεγέντα πρωθυπουργό Μητσοτάκη για να αυξήσουμε την περιφερειακή σταθερότητα, να ενισχύσουμε το διμερές εμπόριο και να διαφοροποιήσουμε τις περιφερειακές ενεργειακές επιλογές. Θα συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με την Ελλάδα για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν την κοινή μας παγκόσμια ατζέντα, καθώς κοιτάμε μπροστά στον επόμενο Στρατηγικό Διάλογο στην Αθήνα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider