Συλλαλητήριο από ΑΔΕΔΥ - Παναττική στάση από ΠΟΕ ΟΤΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συλλαλητήριο από ΑΔΕΔΥ - Παναττική στάση από ΠΟΕ ΟΤΑ

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το θέμα των πλειστηριασμών της α' κατοικίας αποφάσισε για σήμερα, Πέμπτη η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους πολίτες στη συγκέντρωση στις 18:30 στο Σύνταγμα, για τη διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, την κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους.

Η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για "νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο που μεταξύ των άλλων, ανοίγει το δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών. Πρόκειται για ένα ακόμα επαχθές σχέδιο, το οποίο μάλιστα προωθείται από την Κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ακολουθώντας τη γνωστή πρακτική των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ".

Σε παναττική στάση εργασίας καλεί σήμερα η ΠΟΕ – ΟΤΑ τους εργαζόμενους στους Δήμους, από τις 11:30 έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας και συγκέντρωση στις 12:30 στο υπουργείο Εργασίας. Η ΠΟΕ – ΟΤΑ συγκεκριμένα καλεί όλους τους εργαζόμενους στα πρόγραμμα 5μηνης Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ στη συγκέντρωση και σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η ομοσπονδία προέβη στην απόφαση αυτή ανταποκρινόμενη στα "αιτήματα χιλιάδων εργαζομένων με 5μηνη Κοινωφελής Εργασίας που δηλώνουν πώς δεν πάει ότι δεν πάει άλλο με την εκμετάλλευσή τους" και αντιδρά επίσης, "στην προσπάθεια να επιβληθεί η καθιέρωση του εργασιακού αυτού μοντέλου στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ με 'φθηνό προσωπικό', με καταστρατηγημένα τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα".

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider