Με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία κορυφώνονται σήμερα, Τρίτη, οι εκδηλώσεις για την 42η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου θα είναι ανοικτές από τις 9:30 έως και τις 13:00, ενώ η πορεία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 15:30.

Επί ποδός θα βρίσκονται 7.000 αστυνομικοί από νωρίς το πρωί και σε κατάσταση επιφυλακής σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, ενώ αυξημένη παρουσία θα έχουν και περιμετρικά του Πολυτεχνείου, Οικονομικού Πανεπιστημίου, Παντείου κ.ά.

Ταυτόχρονα θα ισχύσουν και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και κάθετες οδούς.

Σταδιακά από το μεσημέρι θα κλείσουν δρόμοι. Για το λόγο αυτό η Τροχαία ζητά από τους οδηγούς να αποφύγουν να κινηθούν στο κέντρο της Αθήνας για να αποφύγουν την ταλαιπωρία.

Αλλαγές σε δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Από τις 2:30 το μεσημέρι θα κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό και Μέγαρο Μουσικής.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας πρόσφατα σε στελέχη των ΜΑΤ σημείωσε μεταξύ άλλων: «Οι ενέργειες που θα γίνουν και στην επόμενη κρίσιμη μέρα, δηλαδή την Τρίτη 17 Νοέμβρη, θα γίνουν σύμφωνα με τις εντολές που θα πάρετε από την ηγεσία σας και λίγο πολύ με την πρακτική που εφαρμόστηκε χθες. Που σημαίνει, όχι συγκρουσιακή διάθεση, πειθαρχημένη αντίληψη και όχι ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. [...] Να αποτρέψουμε βίαιες ενέργειες, να αποτρέψουμε σπασίματα, να αποτρέψουμε τραυματισμούς και να αποτρέψουμε και βεβήλωση χώρων, γιατί το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη έχει και μία συμβολική, ιερή σημασία, πέρα από τα μάρμαρα και τα σκαλιά».