Σύλληψη ενός υπόπτου στις Βρυξέλλες - Ταυτοποιήθηκαν πέντε δράστες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σύλληψη ενός υπόπτου στις Βρυξέλλες - Ταυτοποιήθηκαν πέντε δράστες

Στην σύλληψη του Salah Abdeslam, ο οποίος φέρεται να σχετίζεται με τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, προχώρησε η αστυνομία των Βρυξελλών σύμφωνα τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό RTL.

Ο ένοχος συνελήφθη κατά τη διάρκεια επιχείρησης στη βελγική πρωτεύουσα την Δευτέρα το μεσημέρι, αλλά μέχρι αυτή την ώρα οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν προβεί σε σχετικές δηλώσεις.

Λίγο νωρίτερα οι γαλλικές αρχές είχαν προχωρήσει στην ταυτοποίηση πέντε νεκρών δραστών των τρομοκρατικών επιθέσεων, εκ των οποίων οι τρεις είχαν γαλλική υπηκοότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας του Παρισιού, τα δακτυλικά αποτυπώματα του ενός από τους καμικάζι των επιθέσων στο Stade de France στο Παρίσι ταιριάζουν με αυτά του άνδρα που είχε καταγραφεί στην Ελλάδα τον Οκτώβριο.

«Σε αυτό το στάδιο, μολονότι η αυθεντικότητα του διαβατηρίου στο όνομα Άχμαντ αλ Μοχάμαντ, γεννηθέντα στις 10 Σεπτεμβρίου 1990 στην Ιντλίμπ, στη Συρία,χρειάζεται να επαληθευτεί, υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στα δακτυλικά αποτυπώματα του καμικάζι και αυτών που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια ελέγχου στην Ελλάδα τον Οκτώβριο» αναφέρει ο αναφέρει ο εισαγγελέας, Francois Molins.

Προσθέτει, επίσης, ότι οι αρχές έχουν τώρα αναγνωρίσει κι έναν δεύτερο βομβιστή της αίθουσας συναυλιών Μπατακλάν. Ο εισαγγελέας τον κατονόμασε ως τον 28χρονο Samy Amimour από το Ντρανσί, στα βόρεια προάστια του Παρισιού, και σημειώνει ότι αυτός ήταν γνωστός στις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες από το 2012 αφού είχε τεθεί υπό ανάκριση και δικαστικό έλεγχο μετά την προσπάθειά του να μεταβεί στην Υεμένη.

Παράλληλα, νέα έφοδο σε κτήριο της συνοικίας Μόλενμπεεκ των Βρυξελλών πραγματοποίησε η βελγική αστυνομία τη Δευτέρα. Όπως μεταδίδει το δίκτυο RTBF, σε αυτή την υποβαθμισμένη συνοικία των Βρυξελλών έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, μόλις αποκαλύφθηκε ότι δύο από τους δράστες έμεναν εκεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider