Greenpeace προς ΔΕΗ: «Έχουμε τη λύση για όσους χρωστούν»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Greenpeace προς ΔΕΗ: «Έχουμε τη λύση για όσους χρωστούν»

Τα φωτοβολταϊκά μπορύν να δώσουν λύση σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, υποστηρίζει η Greenpeace στις προτάσεις που υπέβαλε προς την ΔΕΗ.

Η οργάνωση υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωση ότι η ΔΕΗ μπορεί να ξεκινήσει τη δωρεάν εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε φτωχές οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη, προκειμένου να έχουν δωρεάν ρεύμα από τον ήλιο. Μέσω ενός τέτοιου σχεδίου δράσης τα φτωχά νοικοκυριά μπορούν να βγουν από το καθεστώς «ελεημοσύνης» που βρίσκονται σήμερα και να ξανακερδίσουν την αξιοπρέπειά τους. Η ΔΕΗ μπορεί να δημιουργήσει επενδύσεις με χιλιάδες θέσεις εργασίας και να εισπράξει μέρος (ή και το σύνολο) των οφειλών μέσω τακτοποιήσεων που πλέον θα είναι βιώσιμες.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι για αυτές τις ενέργειες υπάρχουν έτοιμα κονδύλια που μπορούν να αξιοποιηθούν για αυτό το σκοπό, τα οποία προέρχονται από τα εκατομμύρια ευρώ σε δικαιώματα ρύπανσης που πληρώνει υποχρεωτικά η ΔΕΗ και τα οποία – βάσει ευρωπαϊκής νομοθεσίας – αποτελούν δημόσιους πόρους που θα πρέπει κατά 50% τουλάχιστον να επενδυθούν σε παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών στα κτίρια.

Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση έχει υποβάλλει δημοσίως αίτημα και στον έλληνα πρωθυπουργό, εν όψει της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα, να ανακοινώσει πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης 1 εκατ. κτιρίων, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η δωρεάν παροχή ηλιακής ενέργειας από τη ΔΕΗ σε 300.000 φτωχά νοικοκυριά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider