Εμβολιασμοί: Ανοίγει στις 19 Μαρτίου η πλατφόρμα για την «ομάδα Α ατόμων υψηλού κινδύνου»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εμβολιασμοί: Ανοίγει στις 19 Μαρτίου η πλατφόρμα για την «ομάδα Α ατόμων υψηλού κινδύνου»
Στις 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ομάδα Α ατόμων υψηλού κινδύνου στην οποία υπολογίζονται 215.000 άτομα, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για μια ακόμα ομάδα και συγκεκριμένα την «ομάδα Α ατόμων υψηλού κινδύνου».

Στις 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ομάδα Α ατόμων υψηλού κινδύνου στην οποία υπολογίζονται 215.000 άτομα, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Ποιά θεωρούνται νοσήματα υψηλού κινδύνου:

insider

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε, επίσης, ότι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 28.000 μέχρι στιγμής εμβολιασμοί και έχουν διενεργηθεί συνολικά περισσότεροι από 1.300.000 εμβολιασμοί. Με την πρώτη δόση έχουν εμβολιαστεί 890.000 άτομα, ανέφερε. Σήμερα από τα 7.815 ραντεβού για εμβολιασμό πραγματοποιήθηκαν μέχρι το απόγευμα 6.684, προσέθεσε.

Θεοδωρίδου: Λείπουν αποδείξεις για να ενοχοποιήσουν το εμβόλιο

Από την πλευρά της η επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, σημείωσε σχετικά με τις ανησυχίες που έχουν προκύψει γύρω από το εμβόλιο της AstraZeneca:

«Βασικό χαρακτηριστικό επιτυχούς εμβολίου η ασφάλεια. Συνήθως υπάρχουν ήπιες παρενέργειες. Σε μαζικούς εμβολιασμούς ενδεχομένως να παρουσιαστούν σπάνιες ενέργειες. Τις τελευταίες ημέρες εθνικοί οργανισμοί περισσότερων χωρών, αναστέλλουν προσωρινά και προληπτικά λόγω πιθανής συσχέτισης με επεισόδια θρομβώσεων. 

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων και ο ΠΟΥ που έχει το σύνολο των δεδομένων, έχουν αποσυνδέσει την αιτιολογική συσχέτιση με τα επεισόδια. Λείπουν αποδείξεις για να ενοχοποιήσει κανείς το εμβόλιο.  Ο αριθμός των εμβολιασμένων ατόμων δεν παρουσιάζει μεγαλύτερο αριθμό επεισοδίων από τα επεισόδια στο γενικό πληθυσμό. Μπορεί να είναι χρονική σύμπτωση και όχι αιτιολογική συσχέτιση. Η ΕΜΑ έχει τοποθετηθεί πριν 4 μέρες και πριν λίγες ώρες. Ελήφθησαν όλα τα υπάρχοντα δεδομένα υπόψιν όπως και η εμπειρία εμβολιασμού εκατομμυρίων στο ΗΒ που στηρίζει την άποψη ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να θεωρήσουμε ότι υπάρχει σύνδεση. 

 

Δεν συντρέχει λόγος τροποποίησης της εισήγησης της επιτροπής. Για τη χώρα μας το εμβόλιο της AstraZeneca συνεχίζεται. Έχουμε ακούσει οι περισσότεροι ότι ορισμένα άτομα από τον φόβο αυτών των επεισοδίων, παίρνουν αντιπηκτικά πριν τον εμβολιασμό και είναι λάθος. Να συνεχίζουν να πηγαίνουν χωρίς κάποια πρόληψη»

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider