Συνεχώς αλλάζει την πορεία του το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, το οποίο σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, εισήλθε ξανά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και κινείται δυτικά και εντός της παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX.

Νωρίτερα, το Oruc Reis κινούνταν νοτιοδυτικά, εντός της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ το πρωί της Πέμπτης, το τουρκικό πλοίο είχε επιστρέψει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για μια ακόμα φορά.

Σε κάθε του κίνηση το Oruc Reis συνοδεύεται από  βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού και οι κινήσεις τους παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Η πατρίδα μας δεν απειλεί αλλά και δεν εκβιάζεται»

Να υπενθμίσουμε πως στο διάγγελμά του, χθες Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «η πατρίδα μας δεν απειλεί αλλά και δεν εκβιάζεται και για αυτό ακριβώς και δεν υποκύπτει σε απειλές και εκβιασμούς. Ούτε, όμως, και ανέχεται προκλητικές ενέργειες. Με αυτή την πολιτική αρχών διαπραγματευτήκαμε και υπογράψαμε τις συμφωνίες οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών μας με την Ιταλία και, πρόσφατα, με την Αίγυπτο. Συμφωνίες απολύτως συμβατές με το Δίκαιο της Θάλασσας.

«Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη. Το έχουμε, εξάλλου, αποδείξει στην πράξη. Και θα το αποδείξουμε ξανά εάν χρειαστεί» ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης: