Υποχρεωτικό τεστ κορονοϊού και σε τουρίστες από Βουλγαρία και Ρουμανία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποχρεωτικό τεστ κορονοϊού και σε τουρίστες από Βουλγαρία και Ρουμανία
Από το πρωί της Τρίτης 28 Ιουλίου μέχρι τις 4 Αυγούστου για όσους εισέρχονται μέσω αεροπορικών συνδέσεων σύμφωνα τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

«Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα, μέσω αεροπορικών συνδέσεων, από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, από το πρωί της Τρίτης, 28 Ιουλίου, μέχρι τις 4 Αυγούστου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Όπως επισημαίνει παράλληλα, εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους. Ταυτόχρονα, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) τουλάχιστον 24 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνεται με ασφάλεια και χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία» καταλήγει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων καταγράφονται διεθνώς

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider