Να αλλάζει πλήρως την πρώτη του κατάθεση φέρεται ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» σύμφωνα με πληροφορίες.

«Δεν έχω κανένα στοιχείο ότι έφτασαν χρήματα σε πολιτικούς» φέρεται να παραδέχτηκε μπροστά στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, στην εξέτασή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ο προστατευόμενος μάρτυρας, «Μάξιμος Σαράφης». «Ό,τι λέω είναι πιθανολόγηση. Δεν έχω κανένα στοιχείο ότι έφτασαν χρήματα σε πολιτικούς» φέρεται να είπε. «Δεν έχω κανένα στοιχείο, και ό,τι είπα είναι πιθανολόγηση» φέρεται να ανέφερε και για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 

Το ίδιο και για τους Δημήτρη Αβραμόπουλο και Γιάννη Στουρνάρα «Δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένο». Ο «Μάξιμος Σαράφης» φέρεται ακόμα να δήλωσε «Για τον κ. Μανιαδακη κατέθεσα από τον Ιανουάριο του 2018 ότι είχε εμπλοκή. Αλλά δεν το κατέγραψε (σ.σ. η Τουλουπάκη) γιατί δεν ήθελε πιθανολογώ να τον βγάλει από το καθεστώς προστασίας. Μετά από 10 μήνες με κάλεσε η κ. Τουλουπάκη και μου είπε δεν έχω πρόβλημα γίνε συγκεκριμένος για τον Μανιαδάκη. Εγώ δεν είχα μιλήσει με το Documento που το είχε γράψει. Μόνο στην κ. Τουλουπάκη είχα πει για την εμπλοκή Μανιαδάκη. Δεν ξέρω πως διέρρευσε».

Ο προστατευόμενος μάρτυρας βρίσκεται στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ και στον 14ο τα μέλη της Προκαταρκτικής Επιτροπής. Η εξέτασή του γίνεται μόνο ηχητικά με αλλοίωση της φωνής. Δεν υπάρχει σύστημα αναμετάδοσης εικόνας, ενώ έχει απαγορευτεί και η χρήση κινητού από τον μάρτυρα.

Για τις 20.30 είναι προγραμματισμένη η κατάθεση της δεύτερης προστατευόμενης μαρτύρου «Αικατερίνης Κελέση».

Πηγή: Reader.gr