Ακόμα και με ακραίο τρόπο προτίθεται να απαιτήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις η ελληνική κυβέρνηση, καθώ σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού Spiegel, η Αθήνα ενεργοποιεί και μια παλιά της απειλή: την κατάσχεση γερμανικών περιουσιακών στοιχείων.

Συγκεκριμένα, το Spiegel στην ιστοσελίδα του, επικαλούμενο ενημερωμένη πηγή, Έλληνες βουλευτές και κυβερνητικοί αξιωματούχοι φέρονται να συζητούν ακόμα και την απαλλοτρίωση των γερμανικών περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα.

Βέβαια, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «για την κατάσχεση τους απαιτείται η έγκριση του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνη». Και συνεχίζει «η Ελλάδα έχει συνείδηση των συνεπειών που θα συνεπαγόταν μια τόσο δραστική ενέργεια - θα επρόκειτο για μια σοβαρή επιβάρυνση των γερμανο-ελληνικών σχέσεων. Επομένως, θα ήταν ένα τελικό μέτρο και οι συνέπειες για τον τουρισμό και το εμπόριο θα μπορούσαν να είναι σοβαρές. Πριν από αυτό όμως, σχεδιάζεται να παρουσιαστούν τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης στο νέο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Επίσης, θα ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης στη Γερμανία».