Επτά συμβουλές από έναν πράκτορα της CIA για να προετοιμαστείτε για ένα ασφαλές ταξίδι

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Επτά συμβουλές από έναν πράκτορα της CIA για να προετοιμαστείτε για ένα ασφαλές ταξίδι
Μερικές συμβουλές που έδωσε μία πρώην αξιωματικός της CIA.

Είτε για δουλειά, είτε για αναψυχή, τα ταξίδια για πολλούς αποτελούν μια συχνή «συνήθεια». Ακόμη και ο πιο έμπειρος ταξιδιώτης όμως μπορεί αν βρεθεί σε μία δυσάρεστη κατάσταση ενώ βρίσκεται μακριά από την χώρα του. Ας δούμε μερικές συμβουλές που έδωσε μία πρώην αξιωματικός της CIA, η Σίντι Ότις σχετικά με την προετοιμασία των ταξιδιών, που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις ... κακοτοπιές, τη φυλακή και τα νοσοκομεία στα ταξίδια σας και να επιστρέψετε με ασφάλεια στο σπίτι σας.

Πριν φύγετε…

Ταξιδεύοντας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε κάθε είδος μικροβίου και ασθένειας που μπορείτε να φανταστείτε. Μπορεί να αντιμετωπίσετε ασθένειες, όπως η ελονοσία, που δεν είναι κοινές στη χώρα σας. Μάθετε τι εμβολιασμούς ή φάρμακα χρειάζεστε. Βρείτε χρόνο για να επισκεφθείτε το γιατρό σας. Οι γαστρεντερικές νόσοι είναι συχνές όταν ταξιδεύετε, οπότε καλό είναι να ερευνήσετε τι πρέπει να αποφύγετε.

Η δυνατότητα επικοινωνίας στη γλώσσα της χώρας που επισκέπτεστε θα σας βοηθήσει να περιηγηθείτε καλύτερα αν βρίσκεστε σε δύσκολη θέση, ειδικά φράσεις όπως «Πού είναι το πλησιέστερο νοσοκομείο;» ή «Χρειάζομαι βοήθεια».

Υπάρχουν πολλές καλές εφαρμογές ξένων γλωσσών για να εγκαταστήσετε στο τηλέφωνό σας που θα σας βοηθήσουν να μεταφράσετε ξένες γλώσσες επί τόπου. Το Google Translate και το iTranslate είναι ιδιαίτερα καλά, αν και θα πρέπει να πληρώσετε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το iTranslate εκτός σύνδεσης. Οι εφαρμογές μπορούν να μεταφράσουν περισσότερες από 100 διαφορετικές γλώσσες και είναι και οι δύο δωρεάν.

Είναι εύκολο να χάσετε τα πράγματα όταν ταξιδεύετε, είτε επειδή κάπου θα παραπέσουν είτε επειδή θα κλαπούν ενώ βρίσκεστε εν κινήσει. Το ταξίδι δεν είναι ιδανικό για να φέρετε ανεκτίμητα κειμήλια ή οτιδήποτε είναι μοναδικό.

Μπορεί να διαπιστώσετε όταν φτάσετε ότι τα ATM του αεροδρομίου δεν λειτουργούν ή δεν δέχονται χρεωστικές κάρτες από τη χώρα προέλευσής σας. Ίσως τα ταξί τους να μην λαμβάνουν πιστωτικές κάρτες. Ξαφνικά, δεν έχετε τρόπο να πληρώσετε για να βγείτε από το αεροδρόμιο. Έχοντας λίγα χρήματα πάνω σας θα σας δώσει αρκετό χρόνο για να σχεδιάσετε τα επόμενα βήματα σας.

Πάρτε μαζί σας αριθμούς τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε το τοπικό ισοδύναμο το «100» σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αναζητήστε τον τηλεφωνικό αριθμό και τη διεύθυνσή της πρεσβείας πριν φύγετε και τηλεφωνήστε εκεί εάν χάσετε το διαβατήριό σας ενώ ταξιδεύετε ή εάν πέσετε θύμα εγκληματικής πράξης. Αν υπάρχει φυσική καταστροφή ή τρομοκρατική επίθεση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας και δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην οικογένεια ή τους φίλους σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την πρεσβεία.

Καθώς προετοιμάζεστε για το ταξίδι σας, το να βρείτε τις πιθανές απειλές ή τις συχνότερες εγκληματικές πράξεις στη χώρα που επισκέπτεστε, θα σας βοηθήσει να παραμείνετε σε επαγρύπνηση ενώ βρίσκεστε εκεί. Υπάρχουν διάφορες ιστοσελίδες με σημαντικές πληροφορίες για κάθε χώρα του κόσμου, όπως εκθέσεις για εγκλήματα και ασφάλεια και προειδοποιήσεις ασφαλείας. Έτσι θα αποκτήσετε μια καλή αίσθηση για ποια πράγματα πρέπει να προετοιμαστείτε.

Ποτέ δεν αναμένουμε να έχουμε ένα πρόβλημα υγείας ενώ ταξιδεύουμε, αλλά συμβαίνει. Κάνετε την έρευνά σας για την ποιότητα της ιατρικής περίθαλψης στη χώρα που επισκέπτεστε, αλλά έχετε επίσης ένα σχέδιο εφεδρείας σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος,η ακόμα και μιας ταξιδιωτικής ασφάλειας.

Εκτυπώστε ένα αντίγραφο του διαβατηρίου σας και προωθήστε τα δρομολόγια πτήσης και τις πληροφορίες για το ξενοδοχείο σε αυτόν. Έχοντας κάποιον που μπορεί να επαληθεύσει την ταυτότητα και τα ταξιδιωτικά σας σχέδια, θα δώσει στην αστυνομία κάτι για να ξεκινήσει αν σας συμβεί κάτι. Επίσης, απατεώνες που ενδεχομένως θα βάλουν στο στόχαστρο την οικογένειά σας θα ισχυρίζονται μερικές φορές ότι σας κρατούν ομήρους και θα ζητούν λύτρα. Γνωρίζοντας κάποιος πού μένετε στο ταξίδι σας, θα βοηθήσει τους φίλους και την οικογένειά σας να αποφύγουν αυτές τις απάτες.

Βρείτε το χρόνο επίσης για να απομνημονεύσετε και οι ίδιοι τις ταξιδιωτικές πληροφορίες, επειδή δεν μπορείτε πάντα να υπολογίζετε σε ένα λειτουργικό ή πλήρως φορτισμένο τηλέφωνο, ή ένα αξιόπιστο διαδίκτυο.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:14

ΗΑΕ: Πυρκαγιά στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Φουτζέιρα

12:04

Credia Bank: Αναβλήθηκε η έκτακτη γ.σ.

11:53

Κύπριος ΥΠΕΝ: Όλα τα άτυπα συμβούλια της ΕΕ θα διεξαχθούν κανονικά στην Κύπρο από τον Απρίλιο

11:48

Στο Παρίσι ο Κ. Πιερρακάκης - Κεντρικός Ομιλητής στο 14ο ετήσιο συνέδριο της Εuronext

11:38

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ ο Μιχάλης Μαυρόπουλος

11:31

«Όχι» Στάρμερ σε Τραμπ για πολεμικά πλοία στη Μ. Ανατολή - Προς Κύπρο το Lyme Bay

11:30

Η νέα εποχή για τα εταιρικά κυλικεία: WallStreet In-House Coffee Shop

11:26

Τσιάρας: Θα στηρίξουμε τον αγροτικό κόσμο - Στο τραπέζι πλαφόν ή ενισχύσεις για λιπάσματα

11:16

Η Κίνα σε διεθνείς επαφές για τα Στενά του Ορμούζ

11:13

ΧΑ: Εναλλαγές προσήμου και στάση αναμονής

10:50

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές στην εβδομάδα των κεντρικών τραπεζών

10:50

Παπασταύρου: Όλο το οπλοστάσιο των μέτρων στο τραπέζι για την ενέργεια – Ανακοινώσεις για τη βιομηχανία

10:47

Παράταση του «Προλαμβάνω» ζητούν οι γιατροί

10:22

Η ΕΕ θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προσφύγει στην αποστολή «Ασπίδες» στο στενό του Ορμούζ

10:06

Eurobank: Αγορά 1,13 εκατ. ιδίων μετοχών έναντι 3,96 εκατ. ευρώ

09:57

Ακυρώνεται η σημερινή πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων από το Ντουμπάι

09:44

Προϋπολογισμός: Kάτω του στόχου τα φορολογικά έσοδα το πρώτο δίμηνο - Yπέρβαση πλεονάσματος

09:44

Πρόταση εξαγοράς 35 δισ. ευρώ από UniCredit για Commerzbank

09:39

ΗΑΕ: Ένας νεκρός από πτώση πυραύλου στο Αμπού Ντάμπι - Επαναλειτουργεί σταδιακά το αεροδρόμιο του Ντουμπάι

09:14

Τραμπ: Έχω «απόλυτο δικαίωμα» να επαναφέρω σε ισχύ τους δασμούς - «Πολύ σύντομα» η συμφωνία με την Κούβα

09:13

Εθνική Τράπεζα: Στην Bain Capital μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα 100 εκατ. ευρώ

09:00

Νέα κέρδη για το πετρέλαιο με φόντο την κρίση στη Μ. Ανατολή - Στα 105 δολάρια το Brent

08:49

Γαλλία: Στον β' γύρο θα κριθεί η έκβαση των δημοτικών εκλογών στις μεγάλες πόλεις

08:40

Εξάρχου: «Στον Κάθετο Διάδρομο βλέπω όλες τις παθογένειες της ΕΕ»

08:38

Ανοίγουν οι φορολογικές δηλώσεις, τρέχουν οι διορθώσεις

08:32

Όσκαρ 2026: Θρίαμβος για το «Η μια μάχη μετά την άλλη» - Όσα έγιναν τη μεγάλη βραδιά

08:21

Coffee Island: Βάζει πλώρη για 15 νέα καταστήματα στο εξωτερικό το 2026 - Οι αγορές-κλειδιά

07:57

Αυξάνει το πρέσινγκ στο ΝΑΤΟ ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ - 17η ημέρα πολέμου στη Μ. Ανατολή

07:54

Και τώρα μόνοι, μας θυμίζει ο Χάμπερμας - Χάος και ανοργανωσιά στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ

07:50

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί του 2025

gazzetta
gazzetta reader insider insider