Μαλί: Περισσότεροι από 50 νεκροί σε ενέδρα ενόπλων στα βορειοανατολικά της χώρας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μαλί: Περισσότεροι από 50 νεκροί σε ενέδρα ενόπλων στα βορειοανατολικά της χώρας
Οι ένοπλοι σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα δραστηριοποιούνται για περισσότερα από 10 χρόνια, αποσταθεροποιώντας το Μαλί, αλλά και τις γειτονικές του χώρες, την Μπουρκίνα Φάσο και το Νίγηρα.

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες κοντά στην πόλη Γκαό που βρίσκεται στα βορειοανατολικά του Μαλί, αφού ένα κομβόι οχημάτων και η στρατιωτική συνοδεία του, έπεσαν σε ενέδρα ενόπλων ανταρτών, σύμφωνα με δηλώσεις ενός τοπικού αξιωματούχου, αλλά και κατοίκων της περιοχής.

Οι ένοπλοι επιτέθηκαν κοντά στο χωριό Κομπέ σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από την Γκαό, σε μία περιοχή στην οποία, ένοπλοι που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα δραστηριοποιούνται για περισσότερα από 10 χρόνια, αποσταθεροποιώντας το Μαλί, αλλά και τις γειτονικές του χώρες, την Μπουρκίνα Φάσο και το Νίγηρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ανακαίνιση σπιτιού με επιδότηση έως 90% - Τα εισοδηματικά κριτήρια

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Νοεμβρίου - Δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

Οι πιο «χρυσές» ομάδες του 2025

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider