Αλ Τζαζίρα: Χαρακτήρισε «εγκληματική» την ισραηλινή έφοδο στις εγκαταστάσεις του

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αλ Τζαζίρα: Χαρακτήρισε «εγκληματική» την ισραηλινή έφοδο στις εγκαταστάσεις του
Ο ισραηλινός στρατός κατηγορεί το ειδησεογραφικό δίκτυο ότι το γραφείο "χρησιμοποιούταν για υποκίνηση της τρομοκρατίας".

Το καταριανό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera χαρακτήρισε σήμερα «εγκληματική» την έφοδο των ισραηλινών δυνάμεων στα γραφεία του στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την επίδοση μιας διαταγής κλεισίματος διάρκειας 45 ημερών.

Το Αλ Τζαζίρα «καταδικάζει και καταγγέλλει με σθένος αυτήν την εγκληματική ενέργεια», δήλωσε το δίκτυο σε ένα δελτίο Τύπου, όπου προσέθεσε πως αυτή η «έφοδος» στο γραφείο του και «η κατάσχεση» του εξοπλισμού του δεν αποτελούν «μονάχα μια επίθεση» εναντίον του, «αλλά μια προσβολή της ελευθερίας του Τύπου και των αξιών της δημοσιογραφίας».

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σήμερα ότι το γραφείο του Αλ Τζαζίρα στη Ραμάλα «χρησιμοποιείτο για υποκίνηση της τρομοκρατίας».

Η διαταγή κλεισίματος υπογράφτηκε έπειτα από μια νομική γνωμοδότηση και μια εκτίμηση των υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες «τα γραφεία χρησιμοποιούνταν για υποκίνηση της τρομοκρατίας, για υποστήριξη τρομοκρατικών δραστηριοτήτων και οι εκπομπές του δικτύου έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη δημόσια τάξη στην περιοχή και στο σύνολο του Κράτους του Ισραήλ», επισήμανε ο ισραηλινός στρατός σε ένα δελτίο Τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Επίδομα 750 ευρώ για 170.000 εργαζόμενους και ανέργους: Άνοιξαν οι αιτήσεις - Άμεση η πληρωμή

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση - Μέχρι τις 21 Ιουλίου η νέα προθεσμία

Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες ελέγχονται - Από «κόσκινο» οι καταθέσεις, τα ακίνητα, ακόμη και οι λογαριασμοί ρεύματος

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider