Πυραυλική επίθεση των Χούθι εναντίον πλοίου νότια του Άντεν

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πυραυλική επίθεση των Χούθι εναντίον πλοίου νότια του Άντεν
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως ο UKMTO ενημερώθηκε ότι το πλήρωμα είναι ασφαλές και ότι το πλοίο συνεχίζει το ταξίδι προς τον προορισμό του.

Ο βρετανικός φορέας για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας (United Kingdom Maritime Trade Operations / UKMTO) ανακοίνωσε σήμερα ότι ενημερώθηκε για περιστατικό που σημειώθηκε 52 ναυτικά μίλια νότια του Άντεν της Υεμένης, όπου ο κυβερνήτης εμπορικού πλοίου ανέφερε ότι πύραυλος έπεσε στη θάλασσα, σε μικρή απόσταση από πλοίο.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως ο UKMTO ενημερώθηκε ότι το πλήρωμα είναι ασφαλές και ότι το πλοίο συνεχίζει το ταξίδι προς τον προορισμό του.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι προσκείμενοι στο Ιράν αντάρτες Χούθι της Υεμένης εξαπολύουν συχνά επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Κόλπο του Άντεν και στον Ινδικό Ωκεανό. Αρχικά έλεγαν ότι στόχευαν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, αλλά στη συνέχεια διεύρυναν τους στόχους τους, συμπεριλαμβάνοντας πλοία που συνδέονται με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, σε αντίποινα για τα πλήγματα εναντίον θέσεών τους στη Υεμένη από δυνάμεις των χωρών αυτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Φορολογικές δηλώσεις: Στον «αυτόματο» και με έκπτωση - Ποιες αλλαγές έρχονται το 2026

Σε διπλασιασμό των ξενοδοχείων της στην Ελλάδα ποντάρει η BWH Hotels

Έρχεται ρεκτιφιέ 24 εκατ. ευρώ στους δρόμους της Αθήνας

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider