Επεισόδια στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επεισόδια στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων
Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας που είναι σε εξέλιξη στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατά του νομοσχέδιου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Τελευταία ενημέρωση 17.20

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε χρήση χημικών μέσων.

Στην συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος όπου ομάδα ΔΙΑΣ δέχθηκε επίθεση με πέτρες από αγνώστους στην οδό Ερμού, ενώ κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στην συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Φιλελλήνων, προκαλώντας παράλληλα υλικές ζημίες σε καταστήματα.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τουλάχιστον τρία άτομα.

Σε εξέλιξη το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Με κεντρικό σύνθημα « Η πλειοψηφία μίλησε. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πτυχία με αξία. Δωρεάν σπουδές» φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και έχουν ξεκινήσει πορεία μέχρι τη Βουλή. Στην διαδήλωση συμμετέχουν επίσης σωματεία εκπαιδευτικών, μαθητές και μαθήτριες, εργατικά συνδικάτα και ομοσπονδίες.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι διεκδικούν μεταξύ άλλων, όπως αναφέρουν, την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια για καθηγητές, προσωπικό, υποδομές, πτυχία με αξία και δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους και όλες (Φοιτητικές Εστίες, σίτιση, μεταφορά).

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, ενώ νωρίτερα η Αστυνομία προχώρησε σε εννέα προσαγωγές ατόμων από το κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο προέλεγχων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τσίπρας για μη κρατικά ΑΕΙ: Η ίδρυσή τους δεν θα ευδοκιμήσει - Η ΝΔ απαξιώνει το Σύνταγμα

Κασσελάκης: Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο

Μητσοτάκης: Ριζική τομή στην ελληνική εκπαίδευση και γενναία μεταρρύθμιση ανάπτυξης

gazzetta
gazzetta reader insider insider