Σουηδία: 4 συλλήψεις υπόπτων για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σουηδία: 4 συλλήψεις υπόπτων για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης
Η σουηδική αστυνομία συνέλαβε σήμερα τέσσερις υπόπτους για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης, οι οποίοι φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με τζιχαντιστική οργάνωση.

Η σουηδική αστυνομία συνέλαβε σήμερα τέσσερις υπόπτους για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης, οι οποίοι φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με τζιχαντιστική οργάνωση.

Εκπρόσωπος της σουηδικής υπηρεσίας ασφαλείας (SÄPO) δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι θεωρεί πως υπάρχουν δεσμοί με «το οργανωμένο έγκλημα» και διερευνώνται επίσης διασυνδέσεις με «την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος». Δεν υπεισήλθε σε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το πώς φέρονται να συνδέονται οι ύποπτοι με το Ισλαμικό Κράτος, την ταυτότητά τους ή τη φύση της σχεδιαζόμενης επίθεσης.

Οι συλλήψεις έγιναν στην περιοχή της Στοκχόλμης, κατόπιν μακράς έρευνας που προηγήθηκε, σύμφωνα με την εισαγγελία. Σουηδικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν νωρίτερα ότι διεξήχθη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο προάστιο Τίρεσο της πρωτεύουσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη στέγη: Περισσότερα σπίτια, όχι μόνο επιδόματα το 2026

Λειψυδρία 2026: 771 εκατ. κυβικά νερού, αλλά δεν αρκούν – Πού είναι το πρόβλημα

Τα 3 νέα pass του Ιουνίου και το έκτακτο επίδομα για τις οικογένειες με παιδιά

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider