Διεθνής Αμνηστία προς Μακρόν: Διασφαλίστε ότι δεν παρέχονται στο Ισραήλ μέσα που θα επέτρεπαν γενοκτονία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διεθνής Αμνηστία προς Μακρόν: Διασφαλίστε ότι δεν παρέχονται στο Ισραήλ μέσα που θα επέτρεπαν γενοκτονία
«Η Γαλλία πρέπει να σεβαστεί το καθήκον της αποτροπής μιας γενοκτονίας. Αυτό συνεπάγεται ειδικότερα ότι δεν θα πρέπει να παρέχονται στο Ισραήλ μέσα που του επιτρέπουν να υλοποιεί πράξεις που αντιπροσωπεύουν κίνδυνο γενοκτονίας».

«Η Γαλλία πρέπει να σεβαστεί το καθήκον της αποτροπής μιας γενοκτονίας. Αυτό συνεπάγεται ειδικότερα ότι δεν θα πρέπει να παρέχονται στο Ισραήλ μέσα που του επιτρέπουν να υλοποιεί πράξεις που αντιπροσωπεύουν κίνδυνο γενοκτονίας». Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας Γαλλίας Κλοντ Σαμουγέ ζητώντας, με ανοικτή επιστολή, από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να διασφαλίσει ότι «κανένα πολεμικό υλικό, οποιουδήποτε είδους, δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάπραξη ή τη διευκόλυνση εγκλημάτων». Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία «οι ισραηλινές αρχές απάντησαν δυσανάλογα» στις επιθέσεις που διέπραξαν οι τρομοκράτες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Στην ανοικτή επιστολή του, ο Σαμουγέ υπενθυμίζει ότι το Διεθνές Δικαστήριο (ICJ), στο οποίο προσέφυγε η Νότια Αφρική διέταξε το Ισραήλ στις 26 Ιανουαρίου 2024 να «προλάβει και να τιμωρήσει» την υποκίνηση σε γενοκτονία, θεωρώντας εύλογο τον κίνδυνο. «Λαμβάνοντας υπόψη την ανθρωπιστική καταστροφή που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στη Λωρίδα της Γάζας, όλα τα κράτη […] έχουν σαφή υποχρέωση να διασφαλίσουν την εφαρμογή αυτών των μέτρων», αναφέρει ο Σαμουγέ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μέση Ανατολή: Η Χαμάς παρέλαβε φάρμακα για τους ισραηλινούς ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας

ΠΟΥ: Η κατάσταση στη Γάζα είναι «απάνθρωπη»

Μέση Ανατολή: Η Χαμάς παρέλαβε φάρμακα για τους ισραηλινούς ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας

gazzetta
gazzetta reader insider insider