ΕΕΕΠ: Αναζητά τρόπους  χρηματοδότησης για το νέο κτίριο στην οδό Βουλής 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕΕΠ: Αναζητά τρόπους  χρηματοδότησης για το νέο κτίριο στην οδό Βουλής 
Η ΕΕΕΠ προχώρησε σε συμφωνία με τον ΕΦΚΑ για την ενοικίαση του κτιρίου για 30 χρόνια και πλέον έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ανακατασκευή του που απαιτεί σημαντικές παρεμβάσεις μια και το κτίριο έχει καταστραφεί από πυρκαγιά.

Στην προετοιμασία των τευχών του διαγωνισμού για την ανακατασκευή του νέου κτιρίου που έχει νοικιάσει από τον ΕΦΚΑ στην οδό Βουλής αλλά και στην αναζήτηση τρόπων χρηματοδότησης των εργασιών βρίσκεται η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Η Επιτροπή προχώρησε σε συμφωνία με τον ΕΦΚΑ για την ενοικίαση του κτιρίου για 30 χρόνια και πλέον έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ανακατασκευή του που απαιτεί σημαντικές παρεμβάσεις μια και το κτίριο έχει καταστραφεί από πυρκαγιά.

Μάλιστα η διοίκηση της ΕΕΕΠ αναζητά τρόπος χρηματοδότησης και για το λόγο αυτό ανέθεσε στην εταιρεία με την επωνυμία «DIADIKASIA BUSINESS CONSULTING ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε.», με διακριτικό τίτλο «DBC», την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την υποστήριξη της Ε.Ε.Ε.Π. αναφορικά με τη διάγνωση αναγκών λειτουργικού και τεχνολογικού εκσυγχρονισμού της Αρχής και την εύρεση χρηματοδοτικών λύσεων, αντί συνολικού τιμήματος 20.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. 24%. Η συνολική διάρκεια των παρεχόμενων υπηρεσιών ορίζεται σε έως τρεις (3) μήνες. Στόχος είναι η εξοικονόμηση χρημάτων παρά το γεγονός ότι η Ανεξάρτητη Αρχή έχει κάθε χρόνο πλεόνασμα περίπου 10 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει την έκδοση των απαραίτητων αδειών και για την στατικότητα του κτιρίου και θα ακολουθήσει διαγωνισμός. Η ΕΕΕΠ θα ξεκινήσει την πληρωμή ενοικίου μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στο κτίριο.

Για την ολοκλήρωση του νέου κτιρίου έχει συσταθεί Επιτροπή στην Αρχή υπό την προεδρία του Βενετσάνου Ρογκάκου, Οικονομολόγο-Σύμβουλο Επιχειρήσεων που είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΕΠ.

Σήμερα τα κεντρικά γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής στεγάζονται σε κτίριο επί της οδού Αχαρνών, το οποίο μισθώνει από τον όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΕΧΑΕ).

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Ντζανάτος, κατάφερε μετά από πολύμηνες αναζητήσεις να κλείσει το καλοκαίρι του 2023 το ακίνητο του ΕΦΚΑ, μια ιστορική οικοδομή, η οποία βρίσκεται στην Στοά Εμπόρων επί της οδού Βουλής 8-10.

Η ανακαίνιση και η αναβάθμιση των χώρων θα γίνει με γνώμονα την ιστορικότητα και την αρχιτεκτονική του κτιρίου και για το λόγο αυτό θα απαιτηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να ολοκληρωθούν.

Παράλληλα, αναμένεται να ζητηθεί η συνδρομή φορέων του Δημοσίου με εμπειρία σε τεχνικά έργα με στόχο να διασφαλιστεί η πιστή εφαρμογή των σχετικών ρυθμίσεων καθώς και το καλύτερο δυνατό τελικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η θέση και η ιστορικότητα του κτιρίου σε συνδυασμό με τα στοιχεία της αρχιτεκτονικής του, αναμένεται να ενισχύσει το γενικότερο κύρος της ΕΕΕΠ, η οποία δεσμεύεται να αντιμετωπίσει με σεβασμό κάθε παρέμβαση που θα κάνει προκειμένου το κτίριο να καταστεί λειτουργικό και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider