ΕΕΕΠ: Προχωρά σε... ενοικίαση προσωπικού για υλοποίηση ερευνών και ανάλυση κινδύνου της αγοράς παιγνίων 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕΕΠ: Προχωρά σε... ενοικίαση προσωπικού για υλοποίηση ερευνών και ανάλυση κινδύνου της αγοράς παιγνίων 
Η έλλειψη προσωπικού και η ανάγκη για συνεχή εποπτεία της αγοράς παιγνίων οδήγησε την διοίκηση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων να υιοθετήσει την... ενοικίαση προσωπικού καθώς τα τελευταία χρόνια η Αρχή έχει «απογυμνωθεί» από στελέχη.

Η έλλειψη προσωπικού και η ανάγκη για συνεχή εποπτεία της αγοράς παιγνίων οδήγησε την διοίκηση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων να υιοθετήσει την... ενοικίαση προσωπικού καθώς τα τελευταία χρόνια η Αρχή έχει «απογυμνωθεί» από στελέχη. Παρά τις προσπάθειες των τελευταίων δύο ετών η Επιτροπή αναζητά εναλλακτικούς τρόπους για να καλύψει τα «κενά» που έχουν δημιουργηθεί και να εκτελέσει το εποπτικό και ελεγκτικό της έργο.

Στο πλαίσιο αυτό ανέθεσε στην εταιρεία με την επωνυμία «PRIORITY QUALITY CONSULTANTS S.A.», την παροχή υπηρεσιών συνδρομής στο αυτοτελές Τμήμα Έρευνας Αγοράς και Ανάλυσης Κινδύνου, της Γενικής Διεύθυνσης Εποπτείας και Επιχειρησιακών Λειτουργιών, αντί συνολικού τιμήματος 9.900 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. 24%,

Η διάρκεια των παρεχόμενων υπηρεσιών ορίζεται σε τέσσερις (4) μήνες από την υπογραφή και ανάρτηση της σύμβασης στο ΚΗΜΔΗΣ.

Η ενοικίαση προσωπικού βγάζει την Επιτροπή από ένα σημαντικό πρόβλημα καθώς η μείωση των υπαλλήλων της τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει σημαντικά κενά. Την ίδια στιγμή το έργο της Αρχής έχει διογκωθεί καθώς η αγορά ετοιμάζεται για τις άδειες ΕΚΑΖ των επίγειων καζίνο ενώ και ο παράνομος τζόγος απαιτεί αυξημένο εργατικό δυναμικό για τον εντοπισμό και τον αποκλεισμό παράνομων sites.

Υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα Έρευνας Αγοράς και Ανάλυσης Κινδύνου εκτελεί πολύ σημαντικό έργο γιια την σωστή λειτουργία της αγοράς παιγνίων. Ειδικότερα το συγκεκριμένο τμήμα ανήκει στη Γενική Διεύθυνση Εποπτείας και Επιχειρησιακών Λειτουργιών και σε αυτό υπάγονται απευθείας οι ακόλουθες Υπηρεσιακές Μονάδες:

α. Η διαρκής παρακολούθηση, καταγραφή, ανάλυση και συγκριτική μελέτη πληροφοριών, στοιχείων, δεδομένων και στατιστικών μεγεθών που αφορούν στην αγορά των παιγνίων.
β. Η πραγματοποίηση ερευνών, σχετικών με την αγορά των παιγνίων και η εκπόνηση και κατάρτιση κάθε είδους μελετών της Ε.Ε.Ε.Π.
γ. Η διερεύνηση της δυνατότητας υπαγωγής σε ευρωπαϊκά προγράμματα για τη χρηματοδότηση μελετών, ερευνών, δράσεων και ενεργειών της Ε.Ε.Ε.Π., η διατύπωση προτάσεων και εισηγήσεων για την υλοποίησή τους, καθώς και η σύνταξη των σχετικών προτάσεων υπαγωγής προς τους φορείς χρηματοδότησης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Οικονομικών και Διοικητικών Υποθέσεων.
δ. Η παρακολούθηση των εξελίξεων, καλών πρακτικών και εργαλείων σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.
ε. Ο σχεδιασμός και συντονισμός υλοποίησης δράσεων και πρωτοβουλιών, εθνικών ή διακρατικών.
στ. Η σύνταξη και δημοσίευση στατιστικών δελτίων.
ζ. Η εκπόνηση ανάλυσης κινδύνων για τα πρόσωπα που κατέχουν άδεια διοργάνωσης και διεξαγωγής παιγνίων ή μετέχουν της διοργάνωσης και διεξαγωγής των παιγνίων, καθώς και των συστημάτων διοργάνωσης και διεξαγωγής των παιγνίων.
η. Η αναθεώρηση της ανάλυσης κινδύνων μετά από στάθμιση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των ελέγχων και επαληθεύσεων.
θ. Η εξειδίκευση των μέτρων συμμόρφωσης ανά πρόσωπο, σύστημα, είδος ή/και κατηγορία παιγνίων για την αντιμετώπιση των κινδύνων που έχουν εντοπιστεί και ο συντονισμός της εφαρμογής τους.
ι. Η τήρηση ψηφιακής βιβλιοθήκης με μελέτες και έρευνες που σχετίζονται, άμεσα ή έμμεσα, με την αγορά των παιγνίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Success story το διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα – «Αγκάθια» ο φόρος παικτών και η παράνομη αγορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider