Αλγερία: Σε θάνατο καταδικάστηκαν 38 άτομα για το λιντσάρισμα εθελοντή πυροσβέστη

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αλγερία: Σε θάνατο καταδικάστηκαν 38 άτομα για το λιντσάρισμα εθελοντή πυροσβέστη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Το Εφετείο του Αλγερίου καταδίκασε σε θάνατο 38 ανθρώπους επειδή λιντσάρισαν έναν εθελοντή πυροσβέστη, κατηγορώντας τον λανθασμένα για εμπρηστή, στις μεγάλες πυρκαγιές του 2021.

Το Εφετείο του Αλγερίου καταδίκασε σε θάνατο 38 ανθρώπους επειδή λιντσάρισαν έναν εθελοντή πυροσβέστη, κατηγορώντας τον λανθασμένα για εμπρηστή, στις μεγάλες πυρκαγιές του 2021.

Οι θανατικές καταδίκες θα μετατραπούν αυτομάτως σε ισόβια, επειδή από το 1993 η Αλγερία έχει επιβάλει μορατόριουμ στις εκτελέσεις.

Το λιντσάρισμα του 38χρονου ζωγράφου στην περιοχή της Καβυλίας, προκάλεσε αποτροπιασμό σε όλη τη χώρα. Συνολικά κατηγορήθηκαν 94 άνθρωποι και από αυτούς οι 26 αθωώθηκαν και οι 38 καταδικάστηκαν σε θάνατο. Στους υπόλοιπους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από τρία μέχρι 20 χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας του Αλγερίου.

Πρωτοδίκως, είχαν καταδικαστεί σε θάνατο οι 49 από τους κατηγορουμένους και μόνο επτά απαλλάχθηκαν. Όλοι τους κατηγορούνταν για τρομοκρατικές ενέργειες που απειλούσαν την ασφάλεια του κράτους, την εθνική ενότητα και τη σταθερότητα των θεσμών, συμμετοχή σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και εκ προμελέτης και συνωμοσία.

«Η ετυμηγορία είναι δίκαιη. Το δικαστήριο πήρε καταθέσεις από τους κατηγορουμένους για νε εκδώσει μια δίκαιη απόφαση για όλους», είπε ο Φαχρεντίν Μπεράχνα, ένας από τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής.

Τον Αύγουστο του 2021, μέσα σε μία εβδομάδα, οι τεράστιες πυρκαγιές στην Καβυλία έκαψαν χιλιάδες στρέμματα και τουλάχιστον 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Όταν έμαθε ότι τον υποψιάζονταν για εμπρησμό, ο 38χρονος Τζαμέλ Μπενσμαΐλ, ο οποίος είχε πάει να βοηθήσει στην κατάσβεση, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην αστυνομία για να δώσει εξηγήσεις.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται ένα πλήθος να περικυκλώνει το όχημα της αστυνομίας στο οποίο επέβαινε ο Μπενσμαΐλ και να τον βγάζει έξω δια της βίας. Αφού τον ξυλοκόπησαν και τον έκαψαν ζωντανό, οι δράστες τράβηξαν σέλφι με το πτώμα του.

Όσοι εικονίζονταν στις φωτογραφίες προσπάθησαν αργότερα να σβήσουν τα ίχνη τους και να τις διαγράψουν από το διαδίκτυο, όμως χρήστες απ’ όλη τη χώρα, που είχαν κρατήσει αντίγραφα, τα συγκέντρωσαν και τα παρέδωσαν στην αστυνομία για να μη μείνει ατιμώρητο το έγκλημα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

«Από την έρευνα στην αγορά» το μεγάλο στοίχημα της ελληνικής καινοτομίας

Περίπου 20.000 Νέοι Αγρότες σε... «ομηρία»

Νέες ειδικότητες και επαγγέλματα του μέλλοντος που θα έρθουν στην Ελλάδα έως το 2035

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider